Nedlastbart Impossible Mission til Wii

Nyversjonen av Impossible Mission blir det første originale spillet som kan kjøpes via nedlasting. I tillegg har det kommet nye spill for Virtual Console.

Til nå har Nintendo kun lansert emulerte retrospill over nettet, gjennom sitt Virtual Console-system, men nå forteller Eurogamer at Nintendo planlegger å legge ut System 3 sin nyversjon av Commodore 64-klassikeren Impossible Mission for salg over nettet.

Det har lenge vært snakk om at Nintendo ville begynne å distribuere nye spill over nettet, men dette er det første konkrete eksempelet på at et nytt spill kommer til Wii Shop. Nøyaktige detaljer rundt nettlanseringen er ikke kjent, og det er også uklart om den går på bekostning av butikkversjonen. Spillet kommer for øvrig også til PS2 og DS, og lanseres til sommeren.

Mens vi snakker om nedlastbare spill for Wii, kan vi ta med ukens Virtual Console-nyheter (som ble lansert i dag). Det største navnet her er sannsynligvis Virtua Fighter 2, men dette er ikke den populære arkadeversjonen. I stedet er det versjonen til Sega Mega Drive, en konsoll som ikke var kraftig nok til å bruke samme type 3D-grafikk som vi fant i arkadeversjonen av spillet.

Todimensjonale plattformspill er en tryggere sjanger for Mega Drive, og ukens VC-oppdatering inkluderer to slike; Wonder Boy in Monster World og Alex Kidd in the Enchantet Castle. Det siste spillet vi får tilgang på denne uken er TurboGrafx-16-spillet Shockman, et actionpreget skytespill.

Siste fra forsiden