Feature

Telialigaen - Counter-Strike

Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk

Mange nye fjes i høstsesongen av Telialigaen Counter-Strike.

Apeks har vunnet fire sesonger på rad. Vi tror de vinner denne sesongen også.
Sindre Stien/Good Game

Nok en sesong står for tur i Telialigaen førstkommende mandag, og som vanlig har de fleste lagene i toppdivisjonen rokkert på alle spillerne sine. Nye fjes, gamle bekjentskap og rutinerte spillere er på plass for det som skal bli en heidundrende sesong med både nye og gamle klubber.

I vårens sesong, som fikk en noe spesiell avslutning med sluttspill på nett, var det nok en gang Apeks som stakk av med troféet. Tommy «TommyM» Monsen har tatt av seg ekspertkommentator-hatten og figurerer nå som trener for nykommeren 777 Esports. Hvem som erstatter han er foreløpig ikke klart, men Leon Andor «Landor» Karlsen fortsetter.

Vi har laget en oversikt over endringene som har skjedd i løpet av sesongen i denne artikkelen, samt alle lagenes oppstillinger.

Vi prøver som vanlig på noe vi aldri får til, nemlig å spå tabellen etter endt seriespill. Vi har samtidig utvidet spådommen med flere fra redaksjonen. Nederst vil kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen og e-sport-redaktør Mathias Hynne og skribent Oliver Olsen komme med sine spådommer.

Første kamp spilles mandag klokken 20:00 mellom 777 og Bifrost på TV 2 Sumo Fri »

1. plass: Ingen vei utenom favoritten

Apeks: Tredobbelt seriemester på rad

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman

Pål «Polly» Kammen (trener)

Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks er klare favoritter også denne sesongen.
Sindre Stien/Good Game

Apeks har dominert Telialigaen de siste sesongene og ut i fra lagoppstillingene å dømme så ser det ikke ut til at det skal bli mindre dominanse denne sesongen heller. Siden starten av forrige sesong har Haakon «Radifaction» Tholo forsvunnet, og blitt erstattet av tidligere internasjonale stjerne Dennis «dennis» Edman. Selv om svensken ikke holder samme nivå som han gjorde i glansdagene, er det ingen tvil om at det absolutt ikke er en svekkelse for seriemesteren å ha med den rutinerte mannen på laget.

LES OGSÅ: Apeks signerer «Dennis»

Også denne sesongen er de klare favoritter til både å stikke av med seriespillet og sluttspillet. Det store spørsmålet ligger heller i om de klarer å nå ut internasjonalt og komme seg inn i noen større turneringer. Blir det suksess der, og fokuset havner utenlands, kan det påvirke lagets prestasjoner og konsentrasjon i Telialigaen.

«Landor» mener følgende om favoritten:

Les også
GameFraym og Apeks viser klasse i Telialigaen

– Soleklar favoritt som alltid. Forhåpentligvis har vi noen lag i år som kan by Apeks opp til dans, og kanskje til og med snike til seg et kart fra de regjerende mestrene. Apeks er uansett såpass sterke at førsteplassen blir vanskelig å rive fra dem. Lite å si om Apeks som ikke er blitt sagt før, alt annet enn førsteplass er en skuffelse.

LES OGSÅ: Apeks dominerte finalen og sikret seriemesterskapet

2. plass - 5. plass: Sluttspillkandidatene

Nordavind: Ny sesong, nye muligheter for Osloklubben

Simen «sido» Rem
Preben «Trax» Martinsen
Christoffer «hEllberg» Andersen
Ådne «sense» Fredriksen
Zebastian «Tjoffe» Beckman

Christoffer «hEllberg» Andersen og Nordavind ønsker nok å imponere.
Sindre Stien/Nordavind DNB

Nordavind skuffet forrige sesong i seriespillet, og slet lenge med å få de resultatene de ønsket. Spillerbytter underveis gjorde ting bedre mot slutten, og laget berget til slutt en plass i sluttspillet der de møtte veggen mot Apeks.

Det vindfulle laget er tilbake med mesteparten av lagoppstillingen bevart fra vårparten, men har fått selskap av svenske Zebastian «Tjoffe» Beckman. Det blir spennende å se om den tidligere norske stormakten klarer å gjøre noe ut av seg med sitt norske lag. Det som er veldig sannsynlig er i alle fall at spillerne skal være gode nok til å være med å kjempe om en plass blant topp fire.

«Landor» er ikke helt enig i våre tanker.

– Nordavind tror jeg kommer til å slite med å få sluttspillplass, men antakeligvis berge plassen greit. Fort et lag som kan overraske både positivt og negativt, ved å slå antatt bedre lag, men også kanskje ryke mot dårligere.

LES OGSÅ: Nordavind satser på to lagoppstillinger i Counter-Strike

777 Esports: Nytt lag, kjente fjes

Snorre «fletch» Granerud
Bjørnar «bfr» Fauske Røn
Martin «Nasty» Garvik
Jonatan «ruyter» Ruyter
Daniel «zykes» Jensen

Tommy «TommyM» Monsen (trener)

Tommy «TommyM» Monsen tar på seg trenerhatten for 777 Esports.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Tidligere ekspertkommentator for Telialigaen Tommy «TommyM» Monsen tar på seg trenerhatten denne sesongen i et nytt prosjekt, nemlig 777 Esports. Klubben satser hardt, og har fått med seg fem kruttsterke karer på laget. Under den selverklærte eksperten fra Molde er det naturlig å tenke at de satser mot toppen i Norge i første omgang, før de selvfølgelig tenker internasjonalt.

Det blir spennende å se om laget klaffer helt fra starten av. Daniel «zykes» Jensen har vist gode takter lederskikkelse i tidligere lag både i Telialigaen og hans gjentatte deltakelse i King of Nordic. Denne gangen er det Snorre «fletch» Granerud som tar opp rollen som kaptein og taktisk leder, men det er naturlig å tro at de jobber sammen. Vi tror 777 kommer til å kjempe om en av de fire topp-plasseringene i løpet av høsten.

Karlsen tenker også det:

– Nytt og spennende friskt pust inn i den norske e-sport scenen. På laget har de klart å skrape sammen noen av de beste navnene tilgjengelig i landet også (med unntak av Tommy, sevlfølgelig), som garantert kommer til å skyte hardt fra seg. Forventer store ting fra disse og håper at selvtilliten ikke får seg en knekk om de går på noen overraskende smeller.

LES OGSÅ: Tommy «TommyM» Monsen blir trener i stor norsk e-sportsatsing

Fact Revolution: Tilbake i det gode selskap

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden
Hugo «HugoXD» Hallgren
Benjamin «BENDJI» Söderena

Håvard «JolietoG» Kristengård (trener)

Haakon «Radifaction» Tholo ønsker nok å vise muskler mot gamleklubbene.
Sindre Stien/Gamer.no

Fact Revolution er tilbake og det med en kraftig lagoppstilling som inneholder tidligere seriemestere, svensker og en Moldenser som trener. Både klubben, som historisk sett har gjort det godt, og spillerne er nok sultne på å vise muskler mot de antatt beste.

Det mest interessante blir å se motivasjonen til Haakon «Radifaction» Tholo som både har vært innom Nordavind og Apeks, hvor han i begge klubbene til slutt ble benket. Revansjelysten og ønsket om å slå sine tidligere arbeidsgivere er nok stor, og med tidligere stjernespillere og statistikkvinnere på laget kan Fact slå hardt fra seg om de har dagen.

Spørsmålet er vel trening. Blir det mye eller lite?

Karlsen tenker dette om Fact:

– Veldig vanskelig å spå hvor et lag som Fact ender. Per dags dato er de et av miks-lagene i ligaen, ja til og med i landet, som skyter hardest. Mange lag kommer til å slite mot dem hvis de forventer å møte lagbasert spill. Hvis den lagoppstillingen holder seg blir det fort sluttspill, bare på rene enkeltferdigheter.

LES OGSÅ: Dette er de beste spillerne i Telenorligaen

Oilers Esport: Ishockey + E-sport = sant

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Martin «MT» Sandvik
Steffen «SLY» Amundsen

Eirik «niel» Lien (coach)

Steffen «SLY» Amundsen har fått på seg ishockey-drakt.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Ishockeyklubben Oilers har tredd inn i Counter-Strike-miljøet for fullt, og satser med et lag som skal vise muskler mot de aller beste i Norge. Blant topplagene er nok Oilers et av de mest spennende ferske lagene, som godt kan være med å kjempe helt i toppen. Både «Jimbo», «kfreq», «LaX» og «Sly» har gjort det godt i tidligere sesonger, og kan være med å bidra med rutine hos de aller fleste.

Med en stor klubb bak seg er det også naturlig å tro at laget får støtte og hjelp fra klubben for å nå sine mål.

Landor tenker følgende om Oilers:

– Også et nytt tilskudd i organisasjonene og det er alltid spennende med kjente merkenavn. Laget til Oilers er solid og vi har flere kjente navn og fjes fra tidligere. Burde klare å komme seg til sluttspill, men må virkelig vise seg fra sin beste side om de skal ha en sjanse mot lag som Apeks og 777.

LES OGSÅ: – For mange treninger fører til at spillere blir utbrente

6. plass - 7. plass: Midtfeltet

Bifrost: Saasinho på nye eventyr

Johann «Saasinho» Saasen
Christopher «zyme» Andersson
Viktor «vHw» Wadman
To siste ubekreftet

Johann «Saasinho» Saasen kler seg i Bifrost sine farger denne sesongen.
Privat

Johann «Saasinho» Saasen fortsetter sin ferd mot toppen av Telialigaen. Denne gangen i Bifrost-drakt. Med seg på laget har han fått med seg én med rutine og én uten.

Laget er nok avhengig av masse trening og å få en god start i sine kamper for å få full klaff. Vi mener laget er bedre enn de som ligger i bånn, nettopp på grunn av en del rutine.

Karlsen tror følgende om Bifrost:

– Bifrost leverte en solid vårsesong, men stiller med helt nytt lag denne høsten. «Saasinho» må være en gigant om de skal ha noen sjans til å komme høyere enn midten av tabellen. Her også er jeg i tvil om det er samme lagoppstilling som avslutter sesongen. Burde berge plassen, men stort mer enn det blir jeg imponert over.

LES OGSÅ: – Om «Saasinho» spiller på topp og gjør sin greie vinner vi kampen

Stabæk Momentum: Rutine og nytt blod

Kristian «miCROVAN» Nyborg
Sindre «thomassen» Thomassen
Kjetil «svarteN» Svarteberg
Michael «miko» Rørvik Akslen
Stian «zitan» Fjørtoft

Kristian «miCROVAN» Nyborg og Stabæk Momentum vil nok få det tøft denne sesongen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Kristian «miCROVAN» Nyborg gjør comeback i Telialigaen har fått med seg fire nye lagkamerater klare til kamp denne sesongen. Vårsesongen ble en skuffelse for Stabæk Momentum, tatt målsettingen i betraktning, og stiller med et helt ferskt lag.

Mange av disse spillerne har ikke deltatt på øverste nivå i Norge før, og det stilles spørsmålstegn til hvor godt de vil gjøre det utover sesongen når de skal møte de antatt beste lagene. Om Nyborgs velkjente treffsikkerhet sitter så kan han være med å bære laget langt på egen hånd, så gjenstår det bare å se hva hans lagkompiser er kapable til.

Likevel tror vi det blir en tøff sesong for klubben, og nedre halvdel av tabellen er nok mest sannsynlig.

Landor sier følgende:

– Veldig interessant lag. Hvis det er akkurat denne femmeren som avslutter sesongen for Stabæk blir jeg overrasket. Håper på å se en motivert Nyborg som holder løpet ut denne gangen, for det er en spiller med litt X-faktor, noe som trengs om Momentum skal ha noen som helst sjanse til å nå sluttspill. Blir antakeligvis for tøft, men vi får se.

LES OGSÅ: – Nivået er ikke kjempehøyt i høst

8. plass - 10. plass: Kampen for tilværelsen

Celestial Gaming: Comeback

Jørgen «phoRZE» Pettersen
Jonathan «zame» Skuggerud Nyhagen
Christoffer «nilson» Nilson
Nikolai «Woody» Skoglund
Marcus «Flaven» Skamsar

Jonathan «zame» Skuggerud Nyhagen gjør comeback i 1. divisjon.
Eivind von Døhlen

Celestial prøver seg nok en gang med Jørgen «phoRZE» Pettersen i spissen. Kapteinen har vært med på dette noen ganger nå, og berget plassen via kvalifisering i vår. Laget hadde hele sju uavgjort-resultat ved endt seriespill, noe som tyder på et lag som var vanskelig å slå.

Pettersen har fått nye lagkamerater, og kanskje mest bemerkelsesverdig er returen til 1. divisjon for Jonathan «zame» Skuggerud Nyhagen. Nyhagen har tidligere vært utestengt fra Telialigaen etter hans sesong med Entelechy, men har nå jobbet seg opp gjennom divisjonene og er tilbake i det gode selskap.

Trening blir veldig viktig for laget. Kan de bli like vanskelige å slå denne gangen også?

Karlsen mener følgende om Celestial:

– Da var vi her igjen da, «phoRZE» og «nilson» gjør comeback nummer 97 på fire sesonger og skal vise at de gamle fortsatt er eldst. Ærlig talt så har jeg ikke rett til å være såpass frekk mot dem da de slår meg i blinde begge to og de glimter til med brillianse støtt og stadig. Tror fortsatt dessverre at Celestial vil slite mot de aller fleste av de andre lagene.

LES OGSÅ: – Det er bra med en trøkk i trynet allerede nå

Domino Esport: Nyopprykket

Herman «sherman» V. Rustad
Victor «Vigga» Gagnås
Viktor Sebastian «VikkernNTC» Johansen
Bjørn Henrik «Tantor» Risenfald Lund
Granit «Grante» Grajcevci

Victor «Vigga» Gagnås og Domino er en av de nyopprykkede denne sesongen.
Domino Esport

Domino imponerte mange i vårsesongens League of Legends-liga, og sikret opprykksplassen fra 2. divisjon i Counter-Strike. Det ferske laget i divisjonen stiller med mange ukjente spillere, men har fått med seg Granit «Grante» Grajcevci som tidligere har vært med og danset i det gode lag før.

Laget vil nok få det tøft mot de antatt bedre lagene i ligaen, og skal nok prise seg lykkelig om de klarer å berge plassen etter endt sesong. Likevel tror vi guttene øyner et håp om å kunne overraske da de fleste topplagene kanskje ikke kjenner spillerne så godt, og vil nyte godt av overraskelsesmomentet.

Karlsen tenker følgende om Domino:

– Som nyopprykket er det vanskelig å unngå å bli stemplet som nedrykkskandidater, men det hjelper heller ikke for Domino sin del at de går på en smell rett før sesongstart mot et 3. divisjonslag de burde slå ti av ti ganger. Liker gjengen i laget godt og tror de kan overraske mot mange, men jeg blir mektig imponert om de klarer å berge plassen. «Tantor» får bonuspoeng for ligaens potensielt kuleste kallenavn, så får vi håpe at det hjelper for å holde Domino oppe.

LES OGSÅ: – For mange treninger fører til at spillere blir utbrente

Foxed Gaming Power: Revejakt

Trym «trmJ» Joakimsen og Foxed er klare for 1. divisjon.
Privat

Trym «trmJ» Joakimsen
Thomas «jagrN» Ottersen
Aslak «kalsa» Svensen
Jørgen «bina0» Vik
André «scared» Carrillo Simonsen

Helt nytt lag, nye spillere med unntak av Trym «trmJ» Joakimsen som har vært med på dette tidligere. Vanskelig å si hva som kan forventes av dette laget, men vi føler oss ganske sikre på at dette blir en tøff sesong med en kamp om å berge plassen i toppdivisjonen.

Styrkeforholdet mellom bunnlagene blir veldig viktig, og om Foxed klarer å vise muskler tidlig så kan det være at de sniker seg oppover på tabellen og sender noen mer rutinerte nedover.

Karlsen tenker følgende om Foxed:

– Nytt lag, noen kjente, noen ukjente elementer. Får håpe at laget er bedre enn klubbens offisielle låt. Jeg har brent meg tidligere på å dømme lagene til «trmJ» lavere enn de har endt opp, men jeg er alltid klar for å bli overrasket. «jagrN» må ha sin livs sesong om revene skal ha mulighet mot topplagene.

LES OGSÅ: – Vi må ta en skikkelig gjennomgang av kartene våre

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

«Landor» er klar for ny sesong. Men hvem blir hans kommentator-makker?
Sindre Stien/Good Game

Det kan bli en veldig jevn sesong nedover på tabellen. Å tippe hvem som innehar hvilken plass etter endt seriespill er like sikkert som å tippe i lotto. Mange lag vil nok skifte ut flere spillere i løpet av sesongen, og dynamikken kan raskt endre seg. Likevel skal vi forsøke nok en gang. Kommentator Karlsen forklarer sin spådom på følgende måte:

– Da var det igjen tid for å dra fram spåkula og samtidig kaste litt terning og håpe at man har flaks. Det å forutse hvordan ligaen ender når vi vet at det kommer til å skje endringer med lagene er alltid like gøy, samt at det selvfølgelig alltid er morsomt med spillerne som skal komme med kommentarer de få gangene jeg bommer med en spådom. Oppfordring til alle i ligaen; lag din egen topp 10 og se hvor mye som stemmer ved sesongslutt. Lykke til!

Plassering«Landor»MathiasOliver
1. plassApeksApeks777
2. plass777 777 Apeks
3. plassOilers FactOilers
4. plassFact NordavindFact
5. plassNordavind OilersNordavind
6. plassSTB Momentum BifrostDomino
7. plassBifrost STB MomentumBifrost
8. plassFoxed CelestialSTB Momentum
9. plassCelestial DominoFoxed
10. plassDomino FoxedCelestial

Siste fra forsiden