Baldur’s Gate 3 - Blood in Baldur’s Gate

Nedtellingen til Baldur’s Gate 3 begynner med gratis mini-spill

Larian Studios vil lokke oss inn med Blood in Baldur’s Gate.

Baldur’s Gate 3 er fremdeles i «early access»-fasen, men utvikleren Larian Studios har bestemt seg for å fylle ventetiden så godt de kan. De har nå begynt å friste med Blood in Baldur’s Gate – et nettleser-basert detektiv-rollespill, satt i gatene av selve Baldur’s Gate.

Blood in Baldur’s Gate er en nedtelling til den fulle utgivelsen av Baldur’s Gate 3 den 31. august. Spillet er veldig enkelt, men vakkert nok,og stemningsfylt – i hvert fall så langt vi kan se så tidlig i løpet.

Larian Studios
Fellesskapet velger hvor neste episode av fortellingen går.
Larian Studios

Fra et kart over byen Baldur’s Gate, velger man steder der scener fra fortellingen spiller ut som små episoder i mysteriet, med en rekke detaljer som både bygger stemningen. Nye steder vil bli låst opp hver dag, og alle spillere vil kunne stemme over hvilket valg de ønsker å ta, i fellesskap.

Det ender dermed opp som et slags «twitch plays»–«choose you own adventure»–julekalender–mordmysterie-eventyr.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3 har avduket hvem som gir stemme til viktige roller »

Larian Studios

Handlingen utfolder seg 15 år før Baldur’s Gate 3 (og 100 år etter Baldur’s Gate 2), og skal gi spillere en ny introduksjon til byen slik at vi skal være kjent med dens tilstand i det nye spillet.

Vi følger detektiven Tav, mens han følger sporene og prøver å løse mysteriet. Bortsett fra valget om hvor neste episode vil gå, er dette en helt lineær fortelling.

Spillernes stemmer blir talt hver ukedag, rundt kl 19:00 norsk tid, og er ment å vare i minst tre uker.

Dette kan bety at valgene kan være viktige, for det er tilsynelatende 35 steder som kan låses opp. Det kan også bety at spillet vil vare til rundt 4. august, eller lenger.

Baldur’s Gate 3 slippes 31. august til PC, Mac, og PlayStation 5. Alle som har kjøpt «Early Access»-versjonen får denne oppgradert til Digital Deluxe-versjonen samme dag.

LES OGSÅ: Xbox Series X/S-versjonen av Baldur's Gate 3 holdes igjen av teknisk trøbbel »

Siste fra forsiden