Need for Speed i nye baner

EA splitter populær serie i tre

Det blir et bra år for racingspillentusiasten med både MMO-, arkade- og sim-NFS.

EA flesker til og utvikler like gjerne tre nye Need for Speed-spill, i tre helt forskjellige retninger.

Onlinemoro

Med Need for Speed: World Online til PC, gjennopptar EA tråden fra Motor City Online fra 2001 og utvikler et free-to-play MMO-spill. EA Shanghai og Black Box samarbeider om utviklingen av spillet, som lanseres i Asia til sommeren og Nord-Amerika til neste vinter.

Motor City Online kom aldri til Norge den gangen vi fortsatt ventet spent på at ADSL skulle bygges ut, men i disse dager hvor netthastigheter ikke lenger er en flaskehals for onlinespill, bør også norske racingspillentusiaster ha noe å glede seg til.

Nintendosprell

Need for Speed: Nitro - Klikk for større bilde

Need for Speed: Nitro utvikles eksklusivt for Wii og DS av EA Montreal, som også står bak familiespillet Boogie og snøbrettspillet SSX Blur. Nitro tar sikte på å utnytte Wii-kontrollen maksimalt, og vil føles veldig Need for Speed, men på en rampete Nintendo-måte, sier markedsjef hos EA, Keith Munro i et intervju med Gamespot.com.

NFS: Nitro er enn så lenge enn arbeidstittel og skal etter planen lanseres til høsten.

Hardbarket simracing

Need for Speed: Shift - Klikk for større bilde

Siste spill ut er Need for Speed: Shift. EA satser på en autentisk racingsimulator i samme sjanger som Gran Turismo og Forza Motorsport. Med på utviklingslaget har EA fått både Black Box og nyoppstartede Slightly Mad Studios, hvor sistnevnte har hatt lankene sine bortpå GT Legends og store deler av GTR 2.

Shift lanseres på multiple plattformer (PS3, PC, PSP og X360) til høsten, samtidig med Nitro. 

Vil du vite mer om de nye NFS-spillene, finner du intervjuet med Keith Munro her (ekstern).

(Kilde: Gamespot.com)

Les også
Historie rett over nyttår

Siste fra forsiden