Anmeldelse

Need for Speed: Shift

Nei, dra meg nå baklengs inn i fuglekassa!

Et Need for Speed-spill som faktisk er bra?

1: First page
2: New page

Illsint trafikant

Cockpit-view er herlig detaljert, og viser attpåtil speedometer med korrekt hastighet.

Kjørefølelsen er altså der, grafikken er der, lyden er der og banene er der. Og heldigvis er også konkurrentene der. Shift er på ingen måte et enkelt spill, og tidvis er spillet faktisk irriterende vanskelig. Men igjen, hva er ikke bedre enn å endelig klare noe du har slitt lenge med?

Konkurrentene i Shift blir stadig flinkere, og ikke minst hissigere. Spesielt under de fantastiske "car manufacturer battles" er den kunstige intelligensen virkelig på sitt beste. Under et kappløp med Audis RS4 mot BMWs M3 E92 ble jeg faktisk gjentatte ganger både puffet av banen og verre til – den kunstige intelligensen vet absolutt å utnytte utsatte posisjoner. Heldigvis er det dog ingenting som hindrer deg å vende det samme kinnet til, her kan du benytte deg av både blokkering og ufin "tilting" for å komme deg først over målstreken.

Alt ettersom du kjører aggressivt eller elegant gjennom løpene vil du tildeles poeng for dette, noe som igjen lar deg stige i nivå innenfor den ene eller den andre sjangeren. Systemet fungerer også som en form for leveling, og det er via nevnte poeng både oppgraderinger og utstyr låses opp. Det er et fint tilskudd som gjør at man stadig har noe ekstra å strekke seg etter, og ergo tilføyer litt mer kjøtt på beina.

Konklusjon

Denne snur vi oss nok etter ...

Shift har gjort det mange trodde var en fjern drøm, nemlig å vinne tilbake gammel heder og ære for Need for Speed-serien. Årevis med melking og små, om ingen, nyvinninger har stemplet Need for Speed-serien som lite annet enn kjedelig tidsfordriv. Shift viser oss at den tid er forbi, i hvert fall for nå.

Det kan ikke benektes at spillet er i stor grad en kopi av spill som Racedriver: Grid og GT Legends, men det er en innmari god kopi – og det kan i hvert fall jeg godta. Spillet både ser og høres fantastisk ut, kjørefølelsen sitter som støpt, og attpåtil byr konkurrentene på en real utfordring.

Det er dog en ting du bør være obs på, kjøper du PC-utgaven bør du være forberedt på at kjøring med tastaturet kan bli svært vanskelig. Spesielt under drifting kommer tastaturet til kort, så her kan det lønne seg å investere i ratt og pedaler. Analogstikken til PS3 gjør derimot jobben godt nok, men naturligvis er alltid ratt og pedaler å fortrekke om du har slikt tilgjengelig.

Sjekk kartet, finn fram bensinpenger, på med hjelm, hansker og kjøresko – og kjør til butikken.

Need for Speed: Shift finnes også på Xbox 360. Kun PC og Playstation 3 -utgaven er testet.

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden