Ubisoft - Steam

Nei, Ubisoft fjerner ikke tilgang på PC-spill du allerede eier

Utvikleren har ryddet opp i forvirrende uttalelse.

Assassin's Creed Liberation HD.
Ubisoft Entertainment

Mandag ble det full forvirring rundt flere Ubisoft-spill på PC, etter at utvikleren tilsynelatende kunngjorde at disse ville fjernes for godt – selv for spillere som eier dem. Sånn blir det imidlertid ikke, har Ubisoft forklart.

I en uttalelse til Eurogamer konstaterte det franske spillselskapet at de som eier spillene fortsatt vil ha tilgang på dem etter de forsvinner.

Ubisoft har presisert at man fortsatt vil ha tilgang på spillene man allerede eier.
Steam

– Som vi skrev i vår brukerstøtteartikkel, vil bare nedlastbart innhold og nettbaserte funksjoner bli påvirket av den kommende avviklingen. Eiere av de spillene vil fortsatt ha tilgang på dem, kunne spille dem og laste dem ned på nytt.

Fikset forvirrende uttalelse

Bakgrunnen for forvirringen var en advarsel utvikleren la til på en rekke Steam-spill. Denne hevdet at spillene ville fjernes helt fra 1. september, og antydet altså at selv de som eide spillene ville miste tilgang.

Overfor Eurogamer innrømmer Ubisoft at formuleringen ble klønete. Nå er advarselen justert, for å gjøre det mer tydelig hva som skjer. Utvikleren sa også at målet er å bevare eldre spill.

– Det har alltid vært vår hensikt å gjøre alt i vår makt for å la de eldre spillene være tilgjengelige i beste mulige stand for spillere, og det er dette vi jobber mot.

Blant spillene som mister DLC og nettfunksjonalitet 1. september er Assassin's Creed Liberation HD, Prince of Persia: The Forgotten Sands, Splinter Cell Blacklist, Silent Hunter 5 og Far Cry 3.

LES OGSÅ: Ubisoft skal avduke nye spill i september »

Siste fra forsiden