Nekter å selge Modern Warfare 2

Nekter å selge Modern Warfare 2

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

PC-utgaven av det kommende storspillet Modern Warfare 2 fra Infinity Ward og Activision bruker Valves Steamworks-system for å håndtere installasjon, kopibeskyttelse, oppdateringer og lagrede spill. Akkurat det er alle fornøyde med, men Steamworks krever etter sigende også at selve Steam-applikasjonen er installert. Derfor kommer spillet automatisk til å installere klienten.

Steam er som kjent primært en digital distribusjonsportal/nettbutikk – og den automatiske installasjonen får det til å lyse rødt i øynene til Steams konkurrenter Direct2Drive, Impulse og Gamersgate.

– Vi synes ikke spill burde tvinge brukeren til å installere en trojansk hest, uttaler en talsmann for Direct2Drive til Gamasutra.

– Vi deler noen av Direct2Drives bekymringer over Steam-integrasjonene i spillet. Det mest iøynefallende problemet er den tvungne inkluderingen av en konkurrents nettbutikk – og dette gjør at vi ikke kan selge spillet. Vi har et godt forhold til Activision, og vil gjerne selge spillet, men ikke med Steam, uttaler Stardock-eide Impulse til Ve3d.

Alle PC-utgavene av spillet, også de solgt i vanlige butikker, vil inneholde Steamworks-systemet.

Tidligere har Borderlands-skaper og Gearbox-sjef Randy Pitchford advart mot Valves posisjon som spillutvikler, distributør og butikk i et intervju med MaximumPC:

– Det ville vært mye bedre om Steam kunne vært et eget selskap. Det er så mange interessekonflikter her at det er horribelt. Det er faktisk veldig, veldig farlig for resten av industrien å la Valve vinne, uttalte Pitchford.

Oppbevaring av lagrede spill på nettet og forenklet oppdatering er utvilsomt attraktive Steamworks-funksjoner, men det burde teknisk sett ikke være nødvendig å installere selve butikkapplikasjonen for å tilby det. Derfor tolker konkurrentene trolig dette som ren promotering av Steam.

Valve har så langt ikke kommentert saken.

Hva synes du om Steam-integrasjonen og boikotten?

(Kilde: Gamasutra, Ve3d via Edge-Online)

Call of Duty: Modern Warfare 2

PS3
Slippdato: 10. november 2009
Sjanger: Action
Utvikler: Infinity Ward
Utgiver: Activision Blizzard

Kommentarer (112)

Forsiden akkurat nå

Til toppen