Neo Geo-spill til Virtual Console

SNK vil begynne å gi ut Neo Geo-spill på Virtual Console til sommeren.

Virtual Console er et system som lar eiere av Nintendo Wii laste ned og spille retrospill til ulike plattformer. Nå har Ben Herman fra SNK fortalt at de vil begynne å distribuere sine Neo Geo-titler på systemet til sommeren. Planen er å lansere spillene samtidig over hele verden, og etter sommerens debut vil de lansere et par nye spill hver måned.

Konsollen Neo Geo ble lansert i 1990, og ble raskt en ettertraktet favoritt hos arkadefokuserte gamere. Konsollen hadde nemlig svært mye til felles med SNKs maskinvare for arkadehallene, og var svært kraftig i forhold til de konkurrerende konsollene. Dette resulterte dessverre også i at prisen var alt for høy for vanlige gamere, og selv om Neo Geo levde svært lenge, ble den aldri en stor aktør på markedet.

Populære Neo Geo-spill inkluderer serier som King of Fighters, Metal Slug, Samurai Shodown og Fatal Fury. Nøyaktig hvilke spill vi får se på Wii er ikke kjent, men SNK planlegger å gå gjennom hele biblioteket sitt for å finne spill kundene vil ha. Prisen per spill er ikke fastsatt enda, men den vil etter alt å dømme være noe høyere enn prisen på SNES-spill (800 Wii-poeng).

Siste fra forsiden