ESL Pro League Sesong 7

– Nervene her nede har egentlig vært ikke-eksisterende

Astralis vant ESL Pro League Sesong 7, men én nordmann utmerket seg i sin første store turnering.

Flere ble imponert over Jørgen «cromen» Robertsens prestasjon under ESL Pro League Sesong 7.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Finalen under ESL Pro League Sesong 7 ble lite spennende sett med norske øynene, selv om Norge var representert ved flere spillere under turneringen. Det amerikanske laget Liquid kunne ikke måle krefter mot den danske supermakten Astralis som befestet sin posisjon som verdens beste Counter-Strike-lag ved å slå Liquid 3-1 i en viktig best-av-fem-finale. Det hele ble aldri spennende, selv om Liquid ikke gjorde seg bort etter først kart. Astralis vant med sifrene 16-1, 16-14, 14-16 og 16-12 på Dust2, Nuke, Mirage og til slutt Inferno.

En nordmann utmerket seg likevel i løpet av turneringen. Jørgen «cromen» Robertsen er blitt hentet inn i varmen hos Heroic som innbytter for Ruben «RUBINO» Villarroel etter at sistnevnte fikk en øyeinfeksjon i begynnelsen av mai. Robertsen storspilte og var Heroics beste rangerte spiller gjennom turneringen.

– Jeg har alltid følt at jeg holder toppnivået

DISSE SPILLER FOR HEROIC

Vis mer

Nikolaj «niko» Kristensen
Patrick «es3tag» Hansen
Andreas «MODDII» Fridh
Adam «friberg» Friberg
Jørgen «cromen» Robertsen (stand-in)
Ruben «RUBINO» Villarroel (benket grunnet sykdom)

Robertsens prestasjon den siste tiden har ikke gått upåaktet hen. Heroic startet sterkt i åpningskampen mot NRG, men fikk tøffere i den påfølgende kampen mot Natus Vincere. Heroic ble til slutt beseiret 2-1 hvor siste kart måtte ut i overtid for å kåre en vinner. Robertsen forteller om en litt rotete kamp mot det ukrainske storlaget.

– Jeg har fortsatt litt sånn 50/50 følelse over prestasjonene våre. På den ene siden følte jeg vi hadde kampen mot Natus Vincere, men som endte i tap. På den andre siden ser jeg på det som en god prestasjon fra meg og laget. Det var ikke bare Mirage som gikk veien, men også Overpass hvor vi ledet vi 10-5 som antiterrorister. Vi hadde derimot null trening på det karet og rotet oss veldig bort på terrorist-siden. Det er veldig kjedelig å tenke på sånn sett, forteller Robertsen til Gamer.no.

kl
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Heroic og Robertsen skulle likevel få sin revansje i den kommende kampen mot major-vinneren Cloud9. Den avgjørende gruppespillkampen ble avgjort på to kart og Robertsen strålte i nedsablingen av det amerikanske laget. Robertsen er ikke beskjeden når vi spør om han selv føler han er i verdenstoppen, men forteller at nivået har kommet gjennom massevis med erfaring.

– Jeg har alltid følt at jeg holder toppnivået. Det å være «entryfragger» på Dignitas var kanskje ikke helt min rolle. Men igjen lærte jeg selvfølgelig også kjempemasse av de dårlige turneringene og av å spille i den posisjonen.

Turneringen er Robertsens første store turnering siden Dignitas nesten kvalifiserte seg til PGL-majoren i 2017. Robertsen takker likevel lagkameratene som har imponert ham med sin kommunikasjon under turneringen i Dallas.

– Nervene her nede har egentlig vært ikke-eksisterende. Gutta i Heroic er veldig gode til å snakke og da bare flyter alt mye, mye bedre. Sånn som det er nå så er jeg kun «stand-in» for Ruben «RUBINO» Villarroel, og skal også dra til DreamHack Austin for han neste uke. Vi skal trene inn mot det, og jeg ser fram til å få en ny turnering under beltet. Det blir gøy, avslutter en motivert Robertsen.

FaZe og Renegades skuffet

DISSE SPILLER FOR FAZE CLAN

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Finn «karrigan» Andersen
Nikola «NiKo» Kovač
Ladislav «GuardiaN» Kovács
Richard «Xizt» Landström

Både FaZe og Renegades imponerte under IEM Sydney i begynnelsen av mai. FaZe endte opp med å vinne hele turneringen og var naturlig nok en av favorittene til å stikke av med en ny tittel. Favorittstempelet holdt til semifinalen hvor stjernelaget nok en gang tok imot rivalen Astralis.

Les også
Slik feirer Eventyrbrus sin første seier i Overwatch

Danskene skulle imidlertid få sin revansje fra Sydney og valset over Håvard «rain» Nygaard og FaZe i semifinalen med sifrene 16-3 og 16-5, og befestet med det sin posisjon som verdens beste lag. FaZe er fremdeles i utfordrerposisjon og har mulighet for revansje under ECS Sesong 5 i London i juni.

DISSE SPILLER FOR RENEGADES

Vis mer

Justin «jks» Savage
Aaron «AZR» Ward
Karlo «USTILO» Pivac
Noah «Nifty» Francis
Joakim «jkaem» Myrbostad (stand-in)

Heller ikke Renegades klarte å følge opp den sterke prestasjonen fra Sydney. Laget tapte første innledende kamp mot Space Soldiers 16-7, men med kniven på strupen mot sine australske venner Grayhound, skulle Renegades og Joakim «jkaem» Myrbostad vise seg fra en bedre side. Myrbostad vartet opp med storspill og var en av kampens beste spillere mot Grayhound, i det som ble en noe jevn men komfortabel 2-0 seier.

I den avgjørende gruppespillkampen mot SK skulle brasilianerne vise seg å bli for sterke. Renegades røyk dermed ut av turneringen før sluttspillet var i gang. Lagets neste sjanse blir under StarSeries i-League Sesong 5 i Kiev i slutten av mai.

Siste fra forsiden