Om infokapsler
E-SPORT: Neste Counter-Strike-major avholdes i Romania
E-sport
(Bilde: Adela Sznajder/DreamHack)

Counter-Strike: GO / DreamHack Open Cluj-Napoca 2015

Neste Counter-Strike-major avholdes i Romania

DreamHack Open Cluj-Napoca blir Counter-Strike: Global Offensives syvende major.

DreamHack Cluj

16 lag fra hele verden som deles opp i fire grupper. De to beste lagene fra hver gruppe går direkte videre til sluttspillet for å kjempe mot de andre gruppevinnerne og gruppetoerne. Åtte lag er forhåndskvalifisert til turneringen på grunn av plassering i ESL One Cologne, mens åtte lag skal kjempe seg igjennom en kvalifisering. Vinneren av turneringen stikker av med omlag 800 000 norske kroner.

DreamHack annonserte mandag kveld at de vil samarbeide med PGL og Valve om å arrangere neste major i Counter-Strike: Global Offensive under DreamHack Open Cluj-Napoca i Romania. Turneringen foregår fra 28. oktober til 2. november, og vil som de seks foregående Valve-støttede turneringene by på en premiepott på 2 000 000 kroner. Tomas Lyckedal, Business Development Director i DreamHack, gir uttrykk for høye forventninger til det kommende arrangementet i DreamHacks annonsering:

– Vi er begeistret over å ta med en Counter-Strike: Global Offensive-major til DreamHack Cluj-Napoca, siden vi vil kunne skape et firedagers sceneshow for de fantastiske rumenske e-sporttilhengerne, i tillegg til å tiltrekke tilhengere fra hele verden. Sammen med vår partner PGL har vi muligheten til å skape den mest unike medieproduksjonen, og det mest minneverdige arrangementet i Counter-Strike: Global Offensive noensinne.

Brasilianske Luminosity er som eneste lag utenfor Europa forhåndsinvitert og ønsker nok å komme lenger enn i Köln.
Brasilianske Luminosity er som eneste lag utenfor Europa forhåndsinvitert og ønsker nok å komme lenger enn i Köln. Bilde: Mathias Hynne/Gamer.no

DreamHack Open Cluj-Napoca vil bli holdt i Polyvalent Hall, en innendørs sportsarena som ble ferdigstilt i fjor, hvor over 7000 tilskuere vil få muligheten til å følge Counter-Strike: Global Offensives syvende major med egne øyne.

Åtte lag - inkludert Håvard «rain» Nygaards Team Kinguin - er allerede klare for turneringen, etter å ha kjempet seg til kvartfinaleplass under ESL One Cologne tidligere i sommer. De resterende åtte lagene som deltok på ESL One Cologne må gjennom en kvalifisering bestående av en nettbasert del og en turnering som vil bli holdt under DreamHack Open Stockholm 22. til 26. september. Ytterligere åtte lag vil delta i kvalifiseringen, men det er ennå ikke kjent hvilke disse er eller hvordan de vil bli valgt ut.

Kvalifiserte lag Må spille kvalifisering
Sverige Fnatic USA Counter Logic Gaming
Polen Virtus.pro Australia Renegades
Samveldet av uavhengige stater Natus Vincere Tyskland mousesports
Brasil Luminosity Gaming Australia Immunity
Frankrike Team EnVyUs Ukraina FlipSid3 Tactics
Danmark Team SoloMid USA Cloud9
Europa Team Kinguin Frankrike Titan
Sverige Ninjas in Pyjamas Polen Team eBettle

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen