Netflix ønsker å fortsette med Stranger Things-spillet uten Telltale

TV-serien basert på Minecraft: Story Mode kommer i hvert fall.

Netflix

På fredag ble det kjent at Telltale Games hadde permittert nesten hele staben, og at studioet forbereder seg på nedleggelse. En uttalelse fra selskapet bekreftet at kun 25 ansatte var igjen for å fullføre noen siste oppgaver, men akkurat hva de skulle jobbe med har vært uvisst – frem til nå.

Utforsker nye muligheter

Netflix og Telltale skal fortsatt samarbeide om en TV-serie basert på Minecraft: Story Mode.
Telltale Games

Oppklaringen kommer ikke fra utvikleren selv, men fra TV-tjenesten Netflix. Sistnevnte inngikk tidligere i år et samarbeid med Telltale om å lage et spill basert på TV-serien Stranger Things og en TV-serie basert på spillet Minecraft: Story Mode. Det er TV-serien de resterende Telltale-utviklerne skal jobbe med, men Netflix har ikke gitt opp spillet.

– Det var leit å høre nyheten om Telltale Games. De har utviklet mange gode spill og etterlot seg dype spor i spillbransjen. Minecraft: Story Mode fortsetter som planlagt. Vi har begynt arbeidet med å vurdere andre muligheter for å bringe Stranger Things-universet til live gjennom et interaktivt medium, forteller Netflix i en uttalelse til Polygon.

Hva Stranger Things-spillet skulle bli var ikke kjent, men trolig var det snakk om et episodebasert eventyr i samme gate som Telltales andre titler. Hvorvidt Netflix ønsker å finne en utvikler som kan tilby noe av det samme gjenstår å se, men nå vet vi i hvert fall at det ikke er The Walking Dead-skaperen som tar på seg jobben.

Hvorvidt det populære zombieeventyret får en lykkelig slutt er heller ikke sikkert. Flere av studioets nå permitterte ansatte har antydet at fans aldri vil få se de to siste episodene fra den avsluttende Walking Dead-sesongen. Telltale forteller imidlertid at arbeidet er i gang med å finne en løsning rundt utgivelsen av de siste episodene, og at studioet er i samtaler med potensielle samarbeidspartnere.

Oppfølgersesongene til både The Wolf Among Us og Game of Thrones vil mest sannsynlig aldri se dagens lys.

Siste fra forsiden