NHL-lag forbyr videospill på reiser

Vancouver Canucks-spiller mener Fortnite er bortkastet tid.

Epic Games

Fortnite Battle Royales popularitet når stadig nye høyder, og rett som det er dukker skytespillet opp på steder man kanskje ikke ville ha forventet. Flere av verdens idrettsstjerner har trykket Fortnite til sitt bryst – som franske Antoine Greizmann beviste da han dro frem en Fortnite-dans under finalen i fotball-VM – men ikke alle er like fornøyde med trenden.

Vancouver Canucks-spillere får ikke ta med seg Fortnite eller andre spill på lagreiser.
Epic Games

NHL-laget Vancouver Canucks har faktisk bannlyst videospill på reiser til sine bortekamper. Ifølge lagets visekaptein Bo Horvat kom forbudet på plass for at spillerne skulle være mer sosiale med hverandre.

– Jeg mener det finnes bedre måter å tilbringe tiden sin på reise, enten det er ved å henge med gutta på romme eller å dra på kino med gutta. Vi besøker mange kule byer, og det å sitte innestengt på rommet sitt hele natta med Fornite er bortkastet tid, sa Horvat i et radiointervju på TSN 1040 (via The Province).

Visekapteinen sa at han håpet både foreldre og små barn hadde hørt hans tanker om spilling. Han konstaterte videre at han ikke spiller Fortnite og at han aldri har tenkt til å gjøre det heller.

– Trenger noe å skylde på

Spillforbudet i Vancouver ble raskt en snakkis blant resten av ishockeyverdenen, og enkelte har gjort narr av Horvat og kompani. I et intervju mente Winnipeg Jets-spiller Patrik Laine at Canucks-spillerne trengte noe å skylde på etter at de havnet nest sist i sin divisjon forrige sesong.

– De trenger noe å skylde på etter i fjor. Vi (Jets-spillerne, journ.anm) har blitt enige om at dersom vi begynner å spille like dårlig som dem, så skal vi slutte å ta med PlayStation på reiser, sa Laine med et åpenbart stikk til konkurrenten.

Vancouver vant riktignok sin åpningskamp mot Calgary Flames på onsdag, men det var en hjemmekamp. Lagets første test av spillforbudet kommer 6. oktober, med bortekamp mot Calgary.

Snart kommer nok en battle royale-konkurrent på banen.
Vi har testet Blackout-modusen til Call of Duty: Black Ops 4 »

Siste fra forsiden