Nintendo benekter tilbakekalling

Nintendo har nå kommet med en offisiell uttalelse hvor de benekter at de kommer til å kalle de tynne sikkerhetsreimene til Wii-kontrolleren tilbake.

Tidligere i dag kom det frem at Nintendo ville trekke tilbake sikkerhetsreimene til Wii-kontrolleren, fordi de ved flere anledninger har slitt tvers av, noe som har resultert i skader på inventar og TV-utstyr. Nintendo er tydeligvis ikke spesielt fornøyd med vinklingen denne saken har fått, for nå har de i en pressemelding kommet med en offisiell uttalelse.

Her forteller de at de ikke trekker tilbake noen av sikkerhetsreimene, men at folk som ønsker det kan kontakte Nintendo på e-postadressen wiiwriststrap@codestorm.co.uk for å få en ny og tykkere reim om de er redde for at Wii-kontrolleren skal glippe under spillingen. Dessuten kommer alle nye kontrollere med tykkere reimer, for å hindre potensielle problemer.

Nintendo benekter også at den eksisterende reimen er for tynn, og sier at det ikke er noe problem med den om kontrolleren brukes fornuftig og slik de forklarer i retningslinjene sine. Dermed legger de alt ansvaret for ødelagte reimer (og skader dette har medført) over på brukerne.

Kort fortalt sier Nintendo at man alltid skal ha et godt tak i fjernkontrolleren, passe på at folk og objekter er utenfor området du bruker til å spille, sørge for å være minst en meter borte fra TV-apparatet, ikke bruke harde eller kraftige bevegelser og tørke hendene godt om de begynner å bli svette under spillingen.

Det er med andre ord ikke anbefalt å hoppe rundt på gulvet og veive med armene, slik folkene på Wii-reklamene gjør når de spiller.

Siste fra forsiden