Pokémon Sword - Pokémon Shield

Nintendo bryter samarbeid med spillnettside ansvarlig for Pokémon Sword og Shield-lekkasjer

Nintendo

Mot slutten av november i fjor meldte vi om Nintendos kamp mot lekkasjer knyttet til Pokémon Sword og Pokémon Shield. Den gang var saken kun i en innledende fase, men i dag melder det japanske selskapet at saken er over og de ansvarlige har fått sin straff.

I en uttalelse forteller Nintendo at arbeidet med å identifisere personen bak lekkasjene var raskt gjort. Det viste seg at bildene av nye og til da uannonserte Pokémon stammet fra et eksemplar av spillet som ble sendt ut tidlig til en portugisisk spillnettside.

– Hverken [anmelderen] eller FNintendo klarte jobben med å håndtere konfidensielt materiale, som resulterte i et klart brudd på taushetserklæringen mellom Nintendo og nettstedet. Som et resultat vil Nintendo ikke lenger jobbe med FNintendo.

Ønsker å holde på overraskelsene

Videre sier Nintendo at det alltid vil kjempe for å beskytte sin eiendom og sine merkevarer. Selskapet minner også om at slike lekkasjer påvirker mange.

– Lekkasjer skader ikke bare Nintendo, men de mange tusen ansatte som jobber hardt for å bringe spillene til markedet og alle millionene med fans over hele verden som ser frem til nyheter og overraskelser. Å overraske og glede spillere gjennom nye opplevelser er en lidenskap som Nintendo og The Pokémon Company deler. Vi vil ikke holde noe tilbake i vår streben etter å bevare overraskelser for spillere av fremtidige Pokémon-spill, avslutter Nintendo.

FNintendo har for øvrig bekreftet at det var deres mann som bidro til at bildene gikk sin rundgang på nettet, og forteller samtidig at personen har fått sparken. Nettstedet beklager overfor både Nintendo og The Pokémon Company, såvel som til sine lesere.

Pokémon Sword og Shield får to store utvidelser i år.
Utvikleren lokker med flere områder og 200 nye og gamle monstre »

Siste fra forsiden