Pokémon Sword - Pokémon Shield

Pokémon-utvikleren til krig mot de som lekket Sword og Shield-detaljer

The Pokémon Company

I dagene og ukene før Pokémon Sword og Pokémon Shield kom ut, dukket plutselig en rekke detaljer om spillene opp på forskjellige nettsteder. Ifølge utvikler The Pokémon Company gjorde disse lekkasjene enorm skade, og selskapet går nå rettens vei for å få straffet gjerningspersonene.

Detaljer om Pokémon Sword of Pokémon Shield ble avslørt like før spillenes lansering.
The Pokémon Company

Det er Forbes som har fått tak i sakspapirene, som opprinnelig ble sendt inn sent i forrige uke. Her trekker The Pokémon Company spesielt frem fotografier av en strategiguide – med detaljer om nye Pokémon og funksjoner – som ble delt via blant annet Discord, 4chan og Reddit mellom 1. og 2. november.

Før lansering skal guiden kun ha vært tilgjengelig for et begrenset antall personer. Samtlige var nødt til å gjennomgå en omfattende bakgrunnssjekk og skrive under på taushetserklæringer, og ingen hadde lov til å ha mobiltelefoner eller annet fotoutstyr under arbeidet.

Ved hjelp av eksterne etterforskere har The Pokémon Company likevel kommet frem til at én person fikk tatt bilder av guiden med en smarttelefon. Etterforskningen har sporet spredningen av disse til fire forskjellige nettprofiler, men arbeidet med å identifisere personene bak har gått i stå.

Gjennom søksmålet håper selskapet derfor å tvinge både Discord og 4chan til å oppgi brukerdetaljer på de som skal ha vært involvert. Hvorvidt dette når frem gjenstår å se, men uten navn å jage kan det bli vanskelig for The Pokémon Company å sikre seg erstatningen selskapet mener å ha krav på.

Pokémon Sword og Shield slår Switch-rekord.
Ingen andre spill har solgt så mange kopier så raskt på plattformen »

Siste fra forsiden