Pokémon Sword Shield

Pokémon Sword og Shield slår Switch-rekord

Ingen andre spill har solgt så mange kopier så raskt på plattformen.

Nintendo

Siden lanseringen forrige uke har Nintendo solgt 6 millioner eksemplar av Pokémon Sword og søsterspillet Shield globalt. Det betyr at spillet troner øverst på listen over raskest selgende spill på konsollen Nintendo Switch.

For ordens skyld: tallet inkluderer både fysiske og digitale salg. Tallene kommer fra The Pokémon Company selv.

Før Sword og Shield var det Super Smash Bros. Ultimate som toppet listen, med 5 millioner solgte i sin første uke. Fjorårets Pokémon Let's Go-titler nådde til sammenligning 3 millioner solgte i samme tidsperiode.

Spillene klarer likevel ikke å slå seriens salgshøydepunkt: Pokémon Sun og Moon på Nintendo 3DS, som til sammen solgte 7,2 millioner kopier i første uke.

Ny region

I Pokémon Sword og Shield går turen til Galar-regionen – et område som er tungt inspirert av Europa, og særlig England, med industriområder og store, grønne sletter. Som før er greia at du skal labbe rundt, sanke lommemonstre, slå andre Pokémon-trenere, og ta din plass som den beste Pokémon-treneren i omegn.

I forkant av lanseringen – og etter – har det vært mye fokus på at ikke alle de 807 monstrene fikk innpass i spillet. Game Freak valgte derimot ut 400 stykker, og fokuserte på disse.

Vi jobber selv med en anmeldelse av Pokémon Sword for øyeblikket, og satser på at den blir klar snarlig.

LES OGSÅ: Switch Lite leverer sterkt for Nintendo »

Siste fra forsiden