Pokémon Sword, Pokémon Shield

Pokémon Sword og Shield-trailer avslører flere nyvinninger

Tilpass monstre etter ønske og bytt dem ut uansett hvor du er.

Pokémon Sword og Pokémon Shield ankommer Nintendo Switch om en drøy uke, og i den forbindelse har utvikleren avslørt litt mer om hva spillere kan forvente. Som vi allerede vet venter et nytt område og flere nye pokémon, men det blir også lettere å tilpasse de ulike monstrene for kamp.

Les også: Slik blir Pokémon Sword og Shield »

Nintendo slapp også denne traileren, som oppsummerer hva spillere får bedrive i Pokémon Sword og Shield. (Video: Nintendo)

I traileren som du kan se øverst i artikkelen, forteller The Pokémon Co0mpany blant annet om en overhaling av måten man trener opp pokémon. Ved å gi forskjellige «mints» til monstrene kan man endre på måten de oppfører seg, slik at de for eksempel forbedrer angrep eller forsvar raskere.

Videre ser det ut til at man får langt flere kosttilskudd, som styrker Pokémons forskjellige egenskaper. Sist, men ikke minst blir det mulig å overføre «Egg moves» – spesielle evner som vanligvis bare kan tilegnes gjennom oppdrett – mellom Pokémon av samme art.

Totalt sett bør det altså bli lettere å skreddersy den perfekte Pokémon for ulike situasjoner. Man slipper da tilsynelatende å surre like mye med oppdrett i håp om å finne akkurat det man trenger.

Pokémon-lagring på farten

Blir en pokémon sliten kan du bytte den ut uten å måtte dra tilbake til et pokémon-senter.
Nintendo

Av andre nyheter melder traileren at spillere får tilgang på pokémon-lageret sitt nesten uansett hvor man måtte befinne seg. Dermed kan man forandre på startoppstillingen uten å måtte ta turen til et pokémon-senter, slik dette har fungert i tidligere spill. Det skal sies at denne funksjonen også var med i Pokémon Let's Go-spillene som kom ut i fjor.

Til slutt viste traileren flere varianter av «Experience Candy», som i seg selv er en variant av «Rare Candy». De ulike typene gir en bestemt mengde med erfaringspoeng til en pokémon, i motsetning til Rare Candy som alltid øker monsterets erfaringsnivå ett hakk.

Pokémon Sword og Pokémon Shield lanseres 15. november.

Les også: Gamle pokémon blir som nye igjen i Sword og Shield »

Siste fra forsiden