Pokémon Sword og Shield

Alt blir større når Pokémon Sword og Shield lanseres i november

Nintendo lokker med kamper mellom gigantiske monstre og store områder å utforske.

Onsdag ettermiddag holdt Nintendo en fersk Direct-presentasjon, denne gangen med fokus på de kommende Switch-spillene Pokémon Sword og Pokémon Shield. Som ventet fikk vi både servert en lanseringsdato – 15. november 2019 – og en god dose informasjon om hva spillere kan forvente.

Alt er større i Galar

Spillere får full frihet til å utforske Wild Area, et digert område som endrer seg fra dag til dag.
The Pokémon Company

I Pokémon Sword og Shield får spillere utforske den nye regionen Galar. Som alltid med nye Pokémon-spill venter møter med helt nye monstre, men regionen skilter også med en rekke nyvinninger for serien.

Én av disse er det utvikler Game Freak kaller Wild Area, et enormt område som spillere får utforske helt fritt. Ute på de vidåpne slettene får man full kontroll over kameraet, for første gang i et Pokémon-spill, slik at man enklere kan se seg om å oppdage både nye Pokémon og skjulte hemmeligheter.

Traileren for spillet (omtrent 20 sekunder ut i presentasjonsvideoen øverst i artikkelen) gir en sniktitt på Wild Area, som mange har sammenlignet med den åpne verdenen i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Kjemp med venner

Videre introduserer Sword og Shield en ny funksjon kalt Dynamax. Én gang per kamp kan trenere blåse opp monstrene sine, slik at de blir enorme og både deler ut mer skade og tåler mer juling. Som utvikleren forklarer vil Dynamax-effekten gå over etter tre turer, så det gjelder å bruke funksjonen strategisk for å få mest ut av den.

Slå deg sammen med venner for å beseire gigantiske Pokémon i Max Raid-kamper.
The Pokémon Company

Dynamax-konseptet glir også over i spillenes flerspillerkomponent, som for første gang byr på raid-kamper. Ved å koble sammen Switch-konsollene sine, enten lokalt eller via Internett, kan opptil fire spillere kjempe sammen i ekstra vanskelige Max Raid-kamper.

I disse forblir fienden gigantisk gjennom hele kampen, mens kun én av spillerne kan bruke Dynamax-effekten på sin Pokémon. Grupper som går seirende ut av raidene får sjansen til å fange beistet, ikke ulikt måten raid fungerer i Pokémon GO.

Helt til slutt i presentasjonen avduket Game Freak de to legendariske lommemonstrene for Galar-regionen. Zacian og Zamazenta er to hunder, utstyrt med henholdsvis sverd og skjold, som pryder hver sin spilleske. Som vanlig selges spillene separat, med noen eksklusive monstre for hvert spill. De som vil kan også kjøpe en samlepakke med både Sword og Shield.

Snart skal vi få spille Pokémon i søvne.
Pokémon Sleep lanseres neste år »

Siste fra forsiden