Nintendo DS er en suksess

Nintendo har nå kunngjort at de har solgt 3,5 millioner DS-konsoller i Europa, og omtrent 13 millioner på verdensbasis.

Da Nintendo først kunngjorde Nintendo DS, med sine to skjermer og nyskapende kontroller, var det mange som ristet på hodet og mumlet at noe så annerledes aldri kom til å slå an. Der tok de grundig feil - konsollen har som de aller fleste har fått med seg blitt svært populær, og nå har Nintendo fortalt nøyaktig hvor godt den har blitt mottatt.

I Europa har Nintendo DS solgt 3,5 millioner enheter siden lanseringen i mars. Det mest populære spillet til konsollen ser ut til å ha vært Nintendogs, som til nå har solgt 1,5 millioner kopier i Europa. Pokémon Emerald har også solgt godt; siden lanseringen i oktober, har det solgt over 1,2 millioner kopier. Mario Kart DS tok julehandelen med storm, og har til nå solgt 800000 kopier.

I Nord-Amerika har konsollen vært ute litt lengre enn i Europa, og der har den rukket å selge fire millioner eksemplarer til nå. Kombinert med Game Boy Advance, har Nintendo 78 prosent av det håndholdte markedet i USA. I Japan har konsollen solgt 5 millioner eksemplarer til nå, og i følge nettstedet Joystiq, har Nintendo gitt ut en offisiell beklagelse etter at butikkene gikk tomme for DS-konsoller i julehandelen.

På verdensbasis har Nintendo solgt cirka 13 millioner DS-konsoller i 2005, og det er lite som tyder på at salget av den populære konsollen kommer til å stoppe opp med det første.

Siste fra forsiden