Nintendo har registrert et Game Boy-patent, men ingen vet hva det betyr

Game Boy-mini? T-skjorter? Noe helt annet?

Lyst på et gjensyn med denne?
William Warby/Creative Commons

En varemerkeregistrering som nylig ble lagt ut på japanske Twitter-kontoen Trademark Bot indikerer nemlig at Nintendo planlegger noe med sin gamle håndholdte maskin. Meldingen inneholder et bilde som tydelig viser Game Boy i all sin prakt.

Det melder blant andre TechRadar, som peker på at det kan tyde på at Nintendo snuser på en mini-Game Boy. Nintendo har som kjent allerede gjenopplivet både sin originale spillkonsoll Nintendo Entertainment System og oppfølgeren Super Nintendo, så det er ikke utenkelig.

Dette bildet dukket opp i varemerkesøknaden, og er ikke så lett å ta feil av.
Twitter

Om dette stemmer blir det altså den hittil tredje konsollen som Nintendo gir ut i ny utgave for nye og gamle fans. Akkurat hva slags form den nye utgaven vil få er det for tidlig å si noe om, og med tanke på at ingenting ennå er offisielt bekreftet må man fremdeles ta informasjonen med en klype salt.

Patentet er veldig generell, og favner bredt. Derfor er det vanskelig å slå fast akkurat hva dette betyr. Den skal kunne dekke spillkonsoller, programmer til smarttelefoner, deksel til telefoner, nøkkelringer og klokker.

Nesten 30 år gammel

Game Boy kom først på markedet i 1989, altså for cirka 28 år siden, og rundt 120 millioner maskiner har blitt solgt. I tillegg til den litt klumpete originalversjonen kom det også en mindre Pocket-versjon av konsollen, samt en Color-versjon. Senere kom også den litt kraftigere Game Boy Advance.

Vi meldte for øvrig nylig at en miniutgave av Nintendo 64 muligens også er på vei. Disse opplysningene kom i form av en patentsøknad hos EU som blant annet inneholder et bilde av det som utvilsomt er en Nintendo 64-kontroller. Heller ikke denne er imidlertid bekreftet.

Retro-fansen har enda flere grunner til å glede seg: En miniversjon av Commodore 64 er nemlig også på vei »

Siste fra forsiden