Nintendo skal trolig lansere en miniversjon av Nintendo 64 også

Opplysninger tyder på at en Nintendo 64 Classic er underveis.

Nintendo 64-fans har forhåpentligvis grunn til å glede seg.
Wikipedia

Etter at Nintendo nå har lansert minversjon av sin første spillkonsoll NES og nylig kunngjort at også Super Nintendo skal få samme behandling, lå det nok i kortene at Nintendo ikke ville gi seg med nylanseringene. Det ser det nå heller ikke ut til at de gjør.

Som blant andre TechRadar melder, har det nå dukket opp en fersk søknad om varemerkeregistrering som tyder på at en miniversjon av Nintendo 64 også er på vei.

Dette er illustrasjonstegningen fra søknadsdokumentet.
European Union Intellectual Property Office

Inneholder bilde av kontrollen

Søknaden ble oppdaget av brukere på nettstedet NeoGAF, og ligger inne hos EUs patentkontor, hvor det fremkommer at søknaden såvisst kommer fra Nintendo. I dokumentet kan man finne en illustrasjon som helt klart forestiller Nintendo 64-kontrollen.

Stort mer informasjon foreligger ikke foreløpig. Dokumentet er selvsagt på ingen måte å anse som en bekreftelse på at en Nintendo 64 Classic faktisk er på vei, siden søknaden kun ser ut til å gjelde kontrollen i denne omgang.

Som TechRadar påpeker, sendte Nintendo imidlertid varemerkesøknader for både NES- og Super Nintendo-kontrollere før miniversjonen av disse konsollene ble kunngjort, som gjør det desto mer nærliggende å tolke denne nye søknaden som et tegn på at en miniversjon av Nintendo 64 faktisk kan være underveis.

Om dette er tilfellet vil man altså trolig få mulighet til å spille «originalversjoner» av flere av store Nintendo-klassikere som Super Mario 64 og The Legend of Zelda: Ocarina of Time, selv om begge titlene har kommet i nye versjoner i senere år. Konsollen ble lansert i Europa i 1997.

Nintendo skal lage mange flere eksemplarer av mini-SNES enn av NES Classic »

Siste fra forsiden