Nintendo - Palworld

Svarer om Palworld: – Vi har ikke gitt tillatelse for bruk av Pokémon i det spillet

Palworld har flere monstre som bærer likheter til skapninger fra Pokémon, men ingen direkte kopier.
Pocketpair

TLDR

  • Nintendo har uttalt via sine nettsider at Palworld ikke har fått lov til å bruke kunst, figurer eller annet materiale fra Pokémon-spillene.
  • Pokémon-skaperen kommer ikke med direkte anklager, men forteller at det skal undersøke saken grundig.
  • Palworld-utvikler Pocketpair avviser beskyldninger om at de har stjålet fra Pokémon, men rapporterer at de har mottatt drapstrusler fra misfornøyde Pokémon-tilhengere.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Allerede før lanseringen av Palworld var det mange som uttrykte overraskelse over likhetene mellom spillets monstre og de man finner i Pokémon. Den siste uka har diskusjonen vokst i takt med spillets popularitet, og nå har The Pokémon Company sett seg nødt til å komme med en uttalelse.

Via sine nettsider gjør Pokémon-utvikleren det klinkende klart at Palworld – som ikke nevnes med navn – ikke har fått lov til å bruke kunst, figurer eller noe annet materiell fra Pokémon-spillene. Nintendo kommer ikke med noen direkte beskyldninger, men lover at selskapet undersøker saken nøye.

– Vi har mottatt mange forespørsler om et annet selskaps spill som ble lansert i januar i 2024. Vi har ikke gitt tillatelse for bruk av åndsverk eller spillgjenstander knyttet til Pokémon i det spillet.

– Vi kommer til å etterforske og ta passende steg for å ta tak i enhver gjerning som bryter med rettighetene knyttet til Pokémon. Vi vil fortsette å sette pris på hver eneste Pokémon i denne verdenen, og vil jobbe for å bringe verden sammen gjennom Pokémon i fremtiden.

Palworld-utvikler Pocketpair har tidligere tatt avstand fra beskyldninger om at Palworld har stjålet fra Pokémon. Studiosjef Takuro Mizobe forteller at hans ansatte har mottatt drapstrusler fra misfornøyde Pokémon-tilhengere, og ba folk om å roe seg ned.

LES OGSÅ: Palworld skal få spiller-mot-spiller-kamper »

Siste fra forsiden