Nintendo om Revolution-spesifikasjoner

I kjølvannet etter avsløringer og spekulasjoner hos IGN, har det dukket opp nye tall fra andre utviklere. Nå har Nintendo kommet med et offisielt svar.

Gamesindustry.biz er et av nettstedene som har snakket med spillutviklere om Revolution, og utviklerne de har vært i kontakt med tror at Revolution blir cirka 2,5 ganger kraftigere enn en GameCube. I likhet med utviklerne som har snakket med IGN, ser Gamesindustry.biz sine kilder ut til å ha relativt mye kunnskap om hovedprosessoren i Revolution, men vet fortsatt lite om grafikkbrikken (som leveres av ATI).

En kilde forteller imidlertid at det virker som grafikkprosessoren ("Hollywood") er en videreutvikling av Radeon, og at de tror den vil kjøre rundt to eller tre ganger raskere enn grafikkbrikken i GameCube, slik de hevder hovedprosessoren ("Gekko") gjør. Nettstedet Revolution Gaming har også vært i kontakt med utviklere, og disse hevder at "Hollywood" er basert på ATI sin RV530 grafikkprosessor.

Kildene til Gamesindustry.biz forteller at maskinen, teknisk sett, er svært lett å utvikle spill for, og at det teknisk sett er mulig å lage nye Revolution-spill på få måneder. Utfordringen kommer i å bruke kontrolleren på en god måte. Revolution Gaming sine kilder peker på at selv om maskinvarespesifikasjonene er lave, i forhold til PS3 og Xbox 360, er konsollen svært godt optimalisert.

Nintendo kommenterer spekulasjonene
Folk som sender e-post til Nintendo of America angående maskinvarespesifikasjonene får nå et velskrevet, standardisert svar. Her hevder Nintendo at konkurrentene deres ønsker at folk skal tro at den neste konsollgenerasjonen kun handler om "High Definition"-grafikk.

Selv sier de at HD-grafikk ser fantastisk ut, men at det er dyrt, både for utviklere (som må produsere både grafikk i både standard og HD-format) og brukere (som må ut med en god slump penger for å kjøpe HDTV). Økte utviklingskostnader fører også til dyrere spill, noe vi allerede ser med Xbox 360.

Nintendo forteller videre at de er fullstendig klar over at skarpere grafikk er en viktig del av den neste konsollgenerasjonen, og understreker at Revolution-spill ser fantastiske ut, uansett om du spiller dem på en vanlig TV eller en HDTV.

De føler imidlertid at den neste konsollgenerasjonen bør bringe mer enn forbedret grafikk, og i den forbindelse trekker de frem kontrolleren sin, som de mener tilbyr en grad av interaktivitet vi ikke har sett maken til tidligere. Dessuten er de stolte av at systemet gir spillerne mulighet til hele Nintendos spillbibliotek, og komplett trådløs nett-tilgang helt fra starten av.

De konkluderer med at de har laget et kompakt og elegant system med minimale lastetider, som er både billig og lett å bruke. De er sikre på at både "gamere" og vanlige folk vil like produktet deres, og tror at folk vil være enige med dem når de endelig får teste konsollen og spillene den får.

Siste fra forsiden