Nintendo saksøker tilbehørprodusent

Nunchuk-kopi skaper strid

Tilbehørprodusenten Nyko har fått Nintendo til å se rødt.

Amerikanske Nyko har i en årrekke produsert tilbehør til forskjellige spillkonsoller, inkludert håndkontroller, batteriladere og minnekort. Konsollprodusenter er kanskje ikke alltid like glade for disse uoffisielle erstatningene, men tolererer dem vanligvis.

Syndebukken sammen med en offisiell Wiimote.

Nintendo har nå saksøkt Nyko på bakgrunn av en av deres kontroller. Kontrollen er til Wii, og har en slående likhet med Nintendos egen offisielle Nunchuk, som er den ene halvdelen av kontrolloppsettet til Wii. Ifølge finanssiden Bloomberg hevder Nintendo at Nyko har kopiert både design, form, farge og materiale fra det offisielle produktet.

Navnet på den uønskede kontrollen er Kama, og den skiller seg fra den vanlige kontrollen ved å være fullstendig trådløs, da det ikke er noen ledning som knytter sammen de to delene. Den selges sammen med et tilbehør til Wiimoten som gjør at de to delene kan kobles opp mot hverandre.

En talsmann for Nyko hevder overfor Bloomberg at selskapet ikke bevist har krenket noens rettigheter, og at de fortsatt etterforsker saken.

Siste fra forsiden