Nintendo saksøkt igjen

Selskap krever forbud mot import av Wii

Nintendo må i retten igjen for å forsvare en viktig Wii-patent.

Tidligere i år ble Nintendo saksøkt over designet på to av sine kontroller og pålagt en klekkelig bot for patentbrudd. Nintendo anket saken og venter fortsatt på en ny kjennelse, men nå har det japanske spillselskapet fått nok et kontrollsøksmål å stri med.

Dette er Hillcrests bevegelsefølsome kontroll.

Ifølge finanssiden Bloomberg har det amerikanske selskapet Hillcrest Laboratories anlagt sak mot Nintendo for brud på patentloven. Hillcrest har fire patenter de mener Nintendos Wii-konsoll har krenket, tre for et håndholt, bevegelsefølsomt pekeinstrument og et for et grafisk brukergrensesnitt til TV-er.

Patenten de mener Nintendo har krenket er mest sannsynlig deres Freespace-teknologi. Denne har riktignok likhetstrekk med Nintendos produkt, selv om kontrollen som bruker teknologien har et helt annet design en Wiimoten.

– Vi har ikke mottatt noen informasjon om søksmålet og kan derfor ikke kommentere saken, forteller en talsmann fra Nintendo til Bloomberg.

I tillegg til søksmålet har Hillcrest også klaget Nintendo inn for den amerikanske handelskommisjonen med krav om å forby importen av Wii til statene. Dette betyr ikke at Wii er i umiddelbar fare i Nord-Amerika, da kommisjonen vanligvis bruker over et år på å behandle disse sakene. Bloomberg antar det sivile søksmålet mot Nintendo ikke vil starte opp før etter kommisjonene har behandlet klagen.

Det er ikke kjent hvor mye Hillcrest vil kreve Nintendo for.

Siste fra forsiden