Nintendo senker salgsforventningene

Det går nok ikke så bra for Nintendo som de hadde håpet på.

Dermed kutter Nintendo hele ti prosent på den forventede profitten selskapet håper på for forretningsåret som ender 31. mars. Dette står i sterk kontrast til det selskapet tidligere la frem om at salget hadde gått strålende i juleperioden. Selskapet forventer å selge både færre GameCube- og Game Boy Advance-konsoller enn antatt.

- Vi forandrer ikke salgsmålet vårt for GameCube, men det er en stor mulighet for at vi kommer til å falle fra med rundt én million enheter, sa Yoshihiro Mori i Nintendo.

Nintendo hadde håpet på å selge seks millioner GameCube-konsoller i dette forretningsåret. På den andre siden av spekteret finner vi Sony som fremdeles forventer å selge 20 millioner enheter av PlayStation 2 i samme tidsperiode. Det antatte GBA-salget har ligget på 20 millioner enheter, men også her tror Nintendo at de vil falle fra én eller to millioner.

Nintendo har likevel allerede solgt 61,5 millioner enheter av GBA-konsollen i perioden april til desember, og det er ingenting som minner om dårlige salgstall.

Siste fra forsiden