Nintendo Switch - Gary Bowser

Nintendo Switch-hacker Gary Bowser ilagt ny bot på 88 millioner kroner

Kommer i tillegg til en tidligere bot på 40 millioner.

Nintendo

Gary Bowser, mannen med kanskje tidenes mest passende navn, har blitt dømt til å betale 10 millioner dollar – rundt 88 millioner kroner – i erstatning til Nintendo.

Bowser og andre solgte modifiseringsverktøy for Nintendo Switch og andre konsoller.
Audun Rodem, Gamer.no

Den nye boten kommer etter at Bowser sa seg skyldig i å selge modifiseringsverktøy for både Nintendo Switch og Nintendo 3DS. Dette er i tillegg til en tidligere bot på 40 millioner kroner som Bowser ble ilagt i en annen rettssak for samme forbrytelse.

Som VGC melder var Bowser en del av hackerteamet Team-Xecuter, som fra 2013 til 2020 solgte verktøy som åpnet for spilling av ulovlige ROM-filer på flere spillkonsoller. Sammen med et annet medlem ble Bowser siktet for 11 kriminelle handlinger, med potensiell fengselsstraff på opptil 20 år.

Bowser sa seg skyldig i to av tilfellene, og inngikk en avtale med Nintendo om å både betale 40 millioner kroner og hjelpe spillselskapet med å finne andre medlemmer av Team-Xecuter.

I tillegg til kravet om å betale til sammen 128 millioner kroner, står Bowser fortsatt i fare for å havne i fengsel. Ifølge dommeren i den opprinnelige saken kan han ende opp med en fengselsstraff på opptil 10 år.

LES OGSÅ: Det opprinnelige Paper Mario-spillet kommer til Nintendo Switch Online »

Siste fra forsiden