Nintendo taper milliarder

Leveringsproblemene for Wii-konsollene gjør at Nintendo går glipp av flere milliarder kroner denne julen.

Den er ingen hemmelighet at Nintendo sliter med å levere Wii-konsoller, et år etter at den ble lansert i Europa.

Det er ikke lett å få tak i en Wii i julestrida. (Foto: Chris Erlbeck)

Analysebyrået MDB Capital Group har nå beregnet at Nintendo kunne solgt dobbelt så mange som de 1,8 millioner Wii-ene selskapet selger hver måned i dag – hvis produksjonen hadde holdt tritt med etterspørselen i markedet.

Det betyr at Nintendo vil tape så mye som 1,3 milliarder dollar, eller rundt 7,3 milliarder norske kroner i årets julehandel.

Flere har nå antydet at spillselskapet bevisst holder tilbake konsoller for å skape en overdreven stor etterspørsel. Det avvises på det sterkeste av Nintendo.

– Selskapet forsøker tross alt å nå ut til kvinner og 50-åringer som ikke er gamere. Disse er ikke villige til å sove utenfor butikkene eller å sjekke innom fem-seks ganger om dagen. Dette er ikke annet enn en mulighet som går til spille, kommenterer Reggie Fils-Aime, sjef for Nintendo America, ifølge The Times.

Markedsanalysebyrået Screen Digest er likevel skeptiske til at Nintendo gjør alt de kan for å få ut så mange konsoller som mulig.

– Nintendo har en brokete fortid når det kommer til å levere konsoller. Vi har sett det både med DS og Wii, og det er noe man må sette spørsmålstegn ved, sier Piers Harding-Rolls i Screen Digest.

Hvis du fortsatt ikke har sikret deg Wii til jul bør du med andre ord få bakenden i gir.

Siste fra forsiden