Nintendo overtar alle patentene til «patenttroll» etter rettstvist
(Bilde: Nintendo)

Nintendo overtar alle patentene til «patenttroll» etter rettstvist

Ydmykende slutt på visa for teknologiselskapet IA Labs.

Rett som det er dukker det opp selskap som ønsker å ta de store spillselskapene til retten over brutte patenter. Ofte er også anklagene tydelig formet av såkalte «patenttroll» – en betegnelse for personer eller firma som ønsker å bruke patentsystemet til å skaffe seg penger via rettstvister istedet for å beskytte sine egne verk.

Nintendo er langt fra fremmed med slike rettsoppgjør, og har måttet forsvare seg gjennom flere anklager. I 2010 saksøkte selskapet IA Labs spillgiganten for patentbrudd relatert til Wii og en rekke utstyr til konsollen, deribant Wii-kontrolleren, Wii Balance Board og Wii Fit. Nintendo greide å holde stand etter at saken ble avvist av en distriktsdommer, også etter at IA Labs ba om en ny vurdering. 

Eier nå patentene 

Wii Fit var en av diskusjonsområdene.
Wii Fit var en av diskusjonsområdene.

Å betale for kostnadene rundt saken knuste IA Labs, og på tirsdag ble selskapets eiendeler solgt i et tvangssalg, ifølge Venture Beat. Siden IA Labs ikke har råd til å betale for seg, snappet Nintendo likegodt opp hele patentkatalogen som betaling. Dermed kommer de neppe til å bli anklaget for brudd på netttopp disse patentene i fremtiden.

– Nintendos historikk demonstrerer at vi beskytter oss med nebb og klør i rettsoppgjør om patenter, slik slom med IA Labs-saken, når vi selv mener at vi ikke har brutt en annen parts patent, forteller nestlederen i Nintendos amerikadivisjon, Richard Medway i en pressemelding. 

I Amerika er det ikke uvanlig for teknologiselskap å saksøke andre på bakgrunn av patentbrudd. Grunnen er at det koster millioner av dollar å forsvare seg mot slike angrep, selv om man vinner. Dermed er tanket at mange vil søke å komme til en enighet uten å ta saken til retten for å slippe unna disse kostnadene. 

Noen ganger blir selskap funnet skyldig i patentbrudd også.
En amerikansk jury mente at Nintendo 3DS brøt med en patent »

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen