Nintendo trekker Wii-reimer tilbake

Sikkerhetsreimen som skal holde Wii-kontrolleren på plass har vist seg å være for tynn, og nå skal den erstattes med en tykkere reim.

Den tynne reimen som skal sikre at Wii-kontrolleren ikke flyr veggimellom om du glipper den har vist seg å være for tynn, og har i flere tilfeller blitt revet av. Dette har resultert i knuste TV-er og vinduer, stygge merker vegger og skader på annet inventar. Nå forteller nyhetsbyrået AP at Nintendo har tatt konsekvensene av feilen.

Nyskapende leketøy eller dødelig våpen?

De skal nemlig kalle tilbake 3,2 millioner reimer, og erstatte disse med tykkere reimer som forhåpentligvis ikke sliter så lett. De gamle reimene var på 0,6 mm i diameter, mens de nye er på over 1 mm i diameter. Tilbakekallingen skal gjelde konsoller over hele verden.

– Vi kunngjør nå tilbakekallingen av 3,2 millioner reimer for Wii-kontrollere. Beslutningen kommer etter rapporter om at noen brukere i USA kastet kontrollerne sine når de spilte Wii Sports, forteller en Nintendo-talsmann til nyhetsbyrået AP.

Nintendo har til nå ikke fortalt hvordan norske kunder skal gå frem for å få ny reim (amerikanere kan gjøre det via et skjema på Nintendos nettsted). Nye forsendinger med Wii-konsoller kommer med den tykkere reimen allerede på plass.

Associated Press tror tilbakekallingen vil koste Nintendo flere titalls millioner kroner, men med tanke på potensielle søksmål etter større skader, er denne summen sannsynligvis lett å godta for sjefene i Nintendo.

Om du har lyst til å se hva du ikke skal gjøre når du spiller Wii, kan du ta en titt på nettstedet Wiihaveaproblem, som forteller om diverse skader som har oppstått etter litt for heftig Wii-spilling.

Oppdatering: Nintendo har nå kommet med en offisiell uttalelse om saken, hvor de benekter at det er snakk om en total tilbakekalling av sikkerhetsreimer.

Siste fra forsiden