Nintendo vant søksmål mot Mario Kart-sightseeing i Tokyo

MariCar får ikke lenger kle ut kunder i Mario-kostymer og må betale 700 000 kroner i erstatning.

Mari Mobility Dev

MariCar har i flere år tilbudt uoffisielle Mario Kart-sightseeingturer gjennom Tokyos gater, men nå må selskapet legge om markedsføringen sin.

MariCar-turene har vært populære blant turistert i Tokyo. (Video: MariCar)

Denne uken ga tingretten i Tokyo nemlig mehold til Nintendo i spillgigantens søksmål, som mente at turene bådebrøt med åndsverksloven og skadet Mario Kart-merkevaren.

Må betale erstatning

Nintendo gikk opprinnelig til sak mot MariCar i februar 2017 (via Variety). De populære sightseeingturene lar kunder utforske Tokyo by med go-kart, iført kostymer basert på Mario Kart- og andre Nintendo-figurer. Nettopp kostymene var et problem for Nintendo, og den japanske domstolen har altså sagt seg enig.

Ifølge Wall Street Journal-reporter Takashi Mochizuki må MariCar – som nå har byttet navn til Mari Mobility Dev – slutte å bruke Nintendo-relaterte kostymer. I tillegg må selskapet betale ti millioner Yen, som tilsvarer drøye 700 000 kroner, i erstatning til Nintendo.

I en uttalelse forteller Nintendo at det har brukt mange år på å bygge opp sin merkevare, og at det vil fortsette å ta alle nødvendige steg for å beskytte den. Mari Mobility melder på sin side at det vil gå gjennom dommen og bestemme seg for hvorvidt selskapet ønsker å ta saken videre eller ikke.

Nintendo jobber for øvrig med et mobilspill kalt Mario Kart Tour »

Siste fra forsiden