Mario-film, Mario Kart på mobil og nettjeneste for Switch

Nintendo klinte til med en rekke annonseringer i natt.

Nintendo prøver seg på en ny Mario-film. Illustrasjonsbildet er hentet fra Super Mario Odyssey.
Nintendo

Natt til torsdag, mens de fleste av oss ante fred og ingen fare, smalt Nintendo plutselig til med tre store kunngjøringer på rappen. På Twitter avslørte utvikleren først når nettjenesten til Nintendo Switch slippes, så at Mario Kart kommer til mobil og til slutt at arbeidet er i gang med en ny film om Mario.

Nintendo Switchs nettjeneste på vei

Med lanseringen av Nintendo Switch Online blir det slutt på gratis nettspilling på konsollen.
Nintendo

For å ta ting i rekkefølge fikk vi bekreftet at Nintendo Switch Online, Nintendos svar på PlayStation Plus og Xbox Live Gold, lanseres i september i år. Tjenesten skulle opprinnelig slippes i fjor, men ble utsatt mens utviklerteamet puslet med å få til et solid tilbud.

Når tjenesten kommer er det slutt på gratis nettspilling, da Nintendo legger seg etter den samme modellen som Sony og Microsoft bruker for sine konsoller. For 19,99 dollar i året – eller rundt 160 kroner – får abonnenter spille så mye de vil mot andre på nettet, samt fri tilgang på et bibliotek med klassiske Nintendo-titler på Switch.

Mario Kart kommer på mobil

En logo er alt vi har fått sett av Mario Kart Tour så langt.
Nintendo

Mario Kart på mobil vet vi enda ikke så mye om, annet enn at det skal lanseres i løpet av dette regnskapsåret. Det vil si en gang før 31. mars 2019. Mario Kart Tour blir tilsynelatende det neste leddet i Nintendos satsing på mobilspill, som begynte med Super Mario Run i 2016.

Filmen finnes det enda mindre informasjon om, men det skal altså dreie seg om en animert film med Mario i hovedrollen. Nintendo har fått med seg Minions- og Grusomme meg-selskapet Illumination Entertainment som samarbeidspartner, og filmen skal produseres av Shigeru Miyamoto og Illumination-sjef Chris Meledandri. Dermed stemmer ryktene vi hørte i november i fjor.

I andre Nintendo-nyheter har selskapet nå solgt flere Nintendo Switch-konsoller på ni måneder enn Wii U-konsoller på fem år. Tall fra 31. desember 2017, hentet fra Nintendos nettside, viser totalt 14,86 millioner Switch-eksemplarer solgt, sammenlignet med 13,56 millioner for Wii U.

Nintendo nyter stor suksess for tiden.
Nå skal selskapet lage underholdning av pappesker »

Siste fra forsiden