Minions-studioet planlegger Super Mario-film

Får Mario en ny filmsjanse?

Universal, Nintendo, montasje Gamer.no

Ifølge Wall Street Journal har Universal og Nintendo nesten landet på en avtale om å lage en Super Mario Bros.-film.

Mer spesifikt er det Universal-studioet Illumination som skal stå for at ikonet får en ny film. Med filmer som Minions, Despicable Me og The Secret Life of Pets under beltet tyder alt på at vi får en animasjonsfilm fra studioet. Flere Nintendo-filmer skal også være under vurdering som en følge av avtalen, men for øyeblikket er det kun Mario-filmen som er på tapetet.

Kildene hevder at Mario-papa Shigeru Miyamoto sitter i en av produsentstolene, men utover dette har ingen andre navn dukket opp.

Hva med Sony Pictures?

Dette betyr etter alt å dømme at samtalene mellom Sony Pictures og Nintendo om en Mario-film, som vi hørte om via lekkede e-poster i 2014, ikke blir noe av. Det bør også fungere som en god påminnelse om at interne filmavtaler ofte kan falle sammen, uten å resultere i noe utad. Opp gjennom årene har vi hørt mange troverdige rykter om filmprosjekter som det til syvende og sist ikke blir noe av. Siden denne avtalen heller ikke er spikret, er det for tidlig å kjøpe inn popcorn til filmen ennå i hvert fall.

The Wall Street Journal hevdet for øvrig også at Netflix snuste på å lage en The Legend of Zelda-serie for noen år siden. Vi har heller ikke hørt noe mer om dette prosjektet siden den gang.

Vi får uansett krysse fingrene for at det blir noe av filmavtalen, slik at noe kan vaske vekk smaken av den heller begredelige Super Mario Bros.-filmen fra 1993 med Bob Hoskins og John Leguizamo i hovedrollene.

LES OGSÅ: Hva er greia med filmadapsjoner av spill? »

Siste fra forsiden