Sony skal lage animert Super Mario Bros.-film

Lekkede e-poster avslørte en rykende fersk samarbeidsavtale med Nintendo.

Nintendo

En skulle kanskje tro at Sony og Nintendo var innbitte konkurenter som ikke ville ta i hverandre med en ildtang. Den gang ei.

Super Mario Bros.-filmen blir nok litt mer moderne enn dette.

Ifølge Buzzfeed News skal Nintendo og Sony ha hamret ned en avtale om en animert Super Mario Bros.-film. Slik vi forstår det er det Sonys filmledd Sony Pictures som skal stå bak filmen, og avtalen skal være rimelig fersk.

–Jeg er den stolte pappaen til den animerte Mario-filmen, skal Sony-produsent Avi Arad ha skrevet i en e-post til Sony-toppen Amy Pascal i en e-post 23. oktober i år.

Arad skal så ha sendt bilder av seg selv sammen med Mario-skaper Shigeru Miyamoto og Nintendo-sjef Satoru Iwata til sjefen sin. Andre e-poster vitner om at dette er en avtale Sony og Arad har snust på en stund, med e-poster som strekker seg tilbake til begynnelsen av året.

E-postene er en del av en større lekkasje som kommer ut av et datainnbrudd hos Sony.

Verken Sony eller Nintendo har så langt kommentert de lekkede e-postene.

En lang vei igjen

Før Sony og Nintendo spretter champagnen er det likevel en del hinder på veien. Selv om Sony nå etter sigende har sikret seg muligheten til å lage en film med den populære Nintendo-maskoten påpeker Buzzfeed at det er mye som må på plass før filmen kan få et endelig klarsignal. Manus må skrives, regissører må hyres inn og Nintendo må antageligvis godkjenne det meste.

Det finnes allerede en Super Mario Bros-film.

Sony Pictures jobber for øvrig også med en fim om Ratchet & Clank som etter planen skal slippes i begynnelsen av 2015. Det skal også være en Gran Turismo-film på vei, selv om vi ikke har hørt noe om den på en stund.

Som sikkert mange husker laget Buena Vista Pictures en Super Mario Bros.-film med ekte skuespillere i 1993. Filmen mye kritikk, og har i ettertid etablert seg et ettermæle som en film uten mange gode kvaliteter.

Shigeru Miyamoto har selv puslet med animert film i det siste.
Mario-pappaen har laget tre Pikmin-kortfilmer »

Siste fra forsiden