Han har laget spill i 35 år – nå prøver Mario-pappaen seg på kortfilmer

Shigeru Miyamoto skal vise tre Pikmin-kortfilmer på filmfestival i høst.

Shigeru Miyamoto lager Pikmin-filmer.
Nintendo

Selv om han har pludret med spill i godt over 35 år, holder Shigeru iyamoto fremdeles koken. Av de nyeste prosjektene som Super Mario- og The Legend of Zelda-skaperen har stått bak er Pikmin-serien som i fjor sommer fikk sitt tredje innslag på Wii U.

At denne gjengen egner seg til kortfilmer overrasker egentlig ikke. (Bilde: Nintendo)

I høst kommer han til å vise en hittil ukjent side ved seg selv: som kortfilmskaper. Riktignok er konseptet godt forankret i spillverdenen – det er snakk om tre kortfilmer med Pikmin i hovedrollene. Dette melder Variety.

Filmene heter The Night Juicer, Treasures in a Bottle og Occupational Hazards. Førstnevnte er en kortfilm der Kaptein Olimar lager favorittjuicen sin, Treasures in a Bottle handler om når Pikmin-skapningene snubler over en merkelig skatt, og Occupational Hazards sdkal finne sted på et byggeområde.

Det er under The Tokyo International Film Festival mellom 25. og 31. oktober at allmenheten får se disse filmene. Vi regner med at vi på andre siden av kloden før eller siden også får se hva dette dreier seg om.

Pikmin 3 fikk en haug av skryt her på Gamer.no i fjor, og vår anmelder trakk nettopp frem Pikmin-skapningne som sjarmerende små vesen. Derfor egner de seg kanskje godt til slike kortfilmer.

Usikker på om du bør skaffe deg Wii U eller en annen konsoll?
Vi har listet opp forskjellene mellom PlaySTation 4, Xbox One og Wii U »

Siste fra forsiden