Pizza Emulators

Nok en Nintendo-emulator legges ned

Pizza Emulators følger Yuzu.

Pizza Emulators, som står bak emulatorløsninger for både Game Boy Advance og Game Boy Color, har offisielt lagt ned driften. Det melder nettstedet The Verge.

I en melding på Discord forklarer Pizza Emulators-grunnlegger Davide Berra at han ønsker å bruke mer tid på familien sin. Derfor har han valgt å stanse videre utvikling av Game Boy-emulatorene. Disse fjernes også fra Play Store på Android-enheter.

Nyheten kommer bare dager etter at den populære Nintendo Switch-emulatoren Yuzu stengte sine dører. Yuzu-skaper Tropic Haze ble saksøkt av Nintendo for å angivelig muliggjøre til piratkopiering.

Det endte med forlik i retten, millionbot og permanent forbud mot videre distribuering av Yuzu. Samtidig ble også 3DS-emulatoren Citra lagt ned.

Berra nevner ingen ting om Yuzu-situasjonen i sin uttalelse. Nintendo har heller ikke kommentert saken, og hvorvidt selskapet planlegger å gå til sak mot flere emulatorer i fremtiden er uklart.

I fjor slo Nintendo ned på en planlagt Steam-lansering av emulatoren Dolphin. Mario-skaperen hevdet at Gamecube- og Wii-emulatoren brøt med åndsverksloven, og Valve valgte til slutt å fjerne Dolphin fra Steam.

LES KOMMENTAR: Den digitale kulturarven går tapt »

Siste fra forsiden