Dolphin Emulator - Nintendo

Nintendo setter stopp for Gamecube- og Wii-emulator på Steam

Den planlagte lanseringen av Dolphin utsatt på ubestemt tid.

Steam

To måneder etter at den populære emulatoren Dolphin kunngjorde planer om en Steam-lansering, har ting gått på tverke. Nintendo er nemlig ikke fornøyd med planene og har tvunget Valve til å fjerne emulatoren som tilbyr spill av Gamecube- og Wii-spill på PC.

På sine nettsider skriver Dolphin-teamet at det fikk beskjed fra Valve om at Nintendo hadde tatt rettslige steg for å få stoppet lanseringen. Steam-versjonen er nå utsatt på ubestemt tid, mens gjengen forsker på sine neste steg.

PC Gamer skal ha fått se det såkalte «cease and desist»-kravet fra Nintendo. Der hevder den japanske spillgiganten at Dolphin bryter med åndsverkloven, spesielt knyttet til hvordan emulatoren dekrypterer ROM-filene som inneholder spill.

Dolphin har nå et par uker på seg til å bestemme om det skal gi etter for eller bestride kravet. Hvis de tar opp kampen kan det ende med rettssak, som trolig vil få konsekvenser for spillemulering uansett utfall.

Om Nintendo vinner kan livet fort blir vanskelig for alle som tilbyr spillemulatorer. Skulle det gå andre veien vil emulering ta et svært viktig stikk i kampen om legitimering.

LES OGSÅ: Switch-hacker Gary Bowser er ute av fengsel, men står antageligvis i gjeld til Nintendo for resten av livet »

Siste fra forsiden