Gary Bowser - Nintendo

Switch-hacker Gary Bowser er ute av fengsel, men står antageligvis i gjeld til Nintendo for resten av livet

Har så langt betalt inn 1500 kroner av et erstatningskrav på 150 millioner.

Nintendo Switch.
Nintendo

Gary Bowser – mannen som ble dømt for å ha vært med på å lage og selge modifiseringsverktøy til Nintendo Switch og 3DS med gruppen Team-Xecuter – er nå ute av fengsel. Han får avsluttet fengselsstraffen tidlig på grunn av god oppførsel.

Modifiseringsverktøyene til Team-Xecuter kunne blant annet brukes til å spille av kopier av spill – ROM-filer – på disse to konsollene, samt andre spillkonsoller fra andre produsenter.

Det var i begynnelsen av 2022 at 53 år gamle Bowser mottok dommen på 40 måneder i fengsel. Han erklærte seg selv skyldig i flere av forholdene, og ble dømt til å betale flere erstatningskrav på totalt 14,5 millioner dollar – om lag 150 millioner kroner. 100 millioner av disse går til Nintendo, siden selskapet opprettet et sivilt søksmål mot Bowser.

I et intervju med YouTuberen Nick Moses, forteller Bowser at han slapp ut av fengsel på tampen av mars, og at han venter i Washington på å kunne komme seg tilbake til hjemlandet Canada. Men selv om fengselsstraffen nå er over, gjenstår det å nedbetale det betydelige erstatningskravet – det kommer han neppe til å rekke i løpet av livet sitt.

LES OGSÅ: Nintendo krever 131 millioner kroner fra mannen bak ROM-nettside

Vanskelig å nedbetale

Så langt hevder Bowser at han har betalt inn om lag 1500 kroner på kravet etter å ha jobbet i fengselet.

– Under avtalen med Nintendo, kan de maks legge beslag på mellom 25 og 30 prosent av inntektene mine. Og jeg må begynne å betale på kravet innen seks måneder, sier Bowser i intervjuet.

Som nettsiden TorrentFreak påpeker må Bowser tjene minst 400 millioner kroner for å nedbetale gjelden til Nintendo under disse forutsetningene. Og med en alder på 53 år, er sannsynligheten stor for at han bruker resten av livet på å få betalt kravet.

Bowser fungerte ifølge ham selv som en selger for Team-Xecuter, og skal ha tjent litt over 3 millioner kroner på arbeidet. Straffen og erstatningskravet er åpenbart betydelig større enn dette, og reflekterer påstandene til Nintendos advokater om at hacker-gruppen hadde kostet selskapet over 650 millioner kroner – blant annet fordi Nintendo måtte bruke ressurser på å oppdatere piratkopieringssperrene på konsollene.

LES OGSÅ: Brukte tre år på å stjele og avsløre Nintendo-hemmeligheter

Siste fra forsiden