Nintendo - Shiver Entertainment

Nintendo kjøper studioet bak Switch-utgaven av Hogwarts Legacy

Det tidligere Embracer-selskapet har jobbet med flere Switch-porteringer.

WB Games

TLDR

  • Nintendo kjøper Shiver Entertainment, utvikleren bak Switch-versjonen av Hogwarts Legacy, fra Embracer Group.
  • Shiver vil fortsette å ta på seg oppdrag for å portere og utvikle programvare for flere plattformer etter oppkjøpet, inkludert Nintendo Switch.
  • Shiver blir det tredje Nintendo-eide studioet basert i Nord-Amerika, sammen med Next Level Games og Retro Studios.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Mens oppkjøp har blitt en stadig mer vanlig del av hverdagen i spillbransjen, er det sjelden Nintendo er ute med sjekkheftet. Nå har det japanske selskapet imidlertid sett sitt snitt til å plukke opp Shiver Entertainment – utvikleren bak fjorårets Switch-versjon av Hogwarts Legacy.

I en pressemelding forteller Nintendo at det har inngått en avtale om å kjøpe studioet fra Embracer Group. Nintendo tar full kontroll over nord-amerikanske Shiver, men forteller at ting vil fortsette som før.

– Ved å ta imot Shivers erfarne og dyktige utviklerteam, ønsker Nintendo å sikre seg høykvalitetsressurser innen portering og utvikling av programvare. Fremover – selv etter at det blir en del av Nintendo-gruppen – vil Shivers fokus forbli det samme, der de vil fortsette å ta oppdrag for å portere og utvikle programvare for flere plattformer, inkludert Nintendo Switch.

Shiver tok seg også av porteringsarbeid for Mortal Kombat 1.
WB Games

Ved siden av Hogwarts Legacy har Shiver blant annet stått for porteringer av Mortal Kombat 1, påpeker Nintendo i sin pressemelding. Selskapet skriver også at kjøpet ikke vil påvirke bunnlinjen i nevneverdig grad. Kjøpesummen er imidlertid ikke offentliggjort.

Shiver slutter seg til Next Level Games og Retro Studios som det tredje Nintendo-studioet basert i Nord-Amerika. Next Level sto bak Luigi's Mansion 3, mens Retro blant annet lager Metroid Prime.

LES OGSÅ: Nintendo skal vise frem Switch 2 i løpet av det neste året »

Siste fra forsiden