Nintendo vil revolusjonere i 2006

De kalde fakta er klare, i hvert fall noen av dem. Nintendo Revolution vil være to til tre ganger kraftigere enn sin forgjenger GameCube og komme ut på markedet i 2006.

Nøyaktig når i 2006 vi kan tømme våre lommer i gledesrus for å få fatt på denne nette og lekre konsollen er fortsatt uklart, men det er vel liten tvil om at Nintendo ikke vil komme alt for langt i bakleksa i forhold til Sony sin PlayStation 3 (som lanseres i Japan i løpet av andre kvartal 2006). Med to milliarder solgte Nintendo-spill over de siste 20 årene i ryggen, reflekterte salgs- og markedssjef Reggie Fils-Aime over en god start for det som nå er fortsettelsen: Revolution.

- Tall er uviktige
Fokuset på tall har vært enormt de siste dagene, med Xbox 360 og PlayStation 3 som de numeriske kamphaner. Nintendo legger ikke så stor vekt overveldende prosessorkraft, men setter din unike spillopplevelsen i fokus. Det betyr ikke at du må nøye deg med utdaterte spill rent grafisk. Samarbeidspartnerne IBM og ATI jobber på spreng for å gi muskelene som trengs i det nye konsollmarkedet, og det garanteres titler dine øyne aldri før har sett maken til.

Nintendo hadde ikke veldig mye konkret å avsløre rundt sin nye konsoll, man har fortsatt et godt stykke å gå når det gjelder utviklingsprosessen. Dette ble demonstrert til gangs ved at fargen og størrelsen ikke var endelig fastsatt og at håndkontrollen bare ble nevnt med et par setninger.

- Den får dere se senere, var Nintendos kommentar.

Revolution vil i sin endelige utgave ha en størrelse tilsvarende omtrent tre DVD-cover lagt oppå hverandre, og være bakoverkompatibel med spill utgitt på GameCube. I tillegg vil du i følge Nintendo kunne laste ned og spille bakkatalogen til Nintendo, fra Nintendo 8-bit, og fram til Nintendo 64. De nye spillene lanseres på optiske disker som er tolv centimeter i diameter, og muligheten vil også foreligge for å kunne bruke konsollen som DVD-spiller. 512 MB kjerneminne danner grunnlaget for de nye revolusjonerende spillene som loves.

På nett
Den japanske spillgiganten innser endelig at en moderne konsoll bør ha bred og enkelt tilgang til Internett. Trådløs forbindelse mot nettet uttales som en selvfølge denne gangen, og en av lanseringstitlene (Super Smash Bros.) vil være skreddersydd for denne muligheten.

- Revolution skal være til glede for alle, ble det sagt på pressekonferansen. Nøkkelordene var All-Access Gaming, noe som følger den røde tråden fra Nintendos seneste håndholdte konsoll. Denne selvproklamerte allsidigheten kan også taes som nok et hint på at man ikke er villig til å se på seg selv som direkte konkurrenter til de to andre store innenfor konsollindustrien. Greit nok det, det eneste vi kan gjøre er å vente i spenning på hva som skjer rundt Nintendo i tiden fremover. Det bør også nevnes at det ble bekreftet at nye titler med våre alles kjære Mario og Zelda er under utvikling.

Siste fra forsiden