Telialigaen - Counter-Strike

– Nivået er ikke kjempehøyt i høst

Kristian «Microvan» Nyborg i Demise er sikker på seier i hovedkampen mot Celestial mandag kveld.

Kristian «Microvan» Nyborg tror på tre poeng.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

20:00 - Apeks mot Dgamers
20:00 - Lions mot Stabæk Momentum
20:00 - Blue Revision mot Riddle
20:00 - Demise mot Celestial
20:00 - Bitfix mot Nordavind

Se terminlisten »

Tredje runde i Telialigaen står for tur, og denne gangen spilles hovedkampen mandag kveld mellom Demise og Celestial. Demise har tre poeng etter én seier og ett tap, mens Celestial har tapt begge de foregående kampene og trenger poeng.

Kristian «Microvan» Nyborg i Demise forteller at laget ikke har hatt veldig mye tid til å forberede seg til kampen.

– Vi har egenltig ikke hatt så mye tid til forberedelser, men vi har fått gått gjennom litt ting på forskjellige kart, så får vi bare håpe på det holder. Vi satser mest på teamplay og treffsikkerhet.

Se kampen mellom Demise og Celestial på Gamer.no sin Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

Slik ser tabellen ut etter to runder.
Gamer.no

– Sesongen har startet litt tregt

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Kristian «Microvan» Nyborg
Genesis «envi» Crisostomo
Christoffer «nilson» Nilson
Emir «rhyme» Muminovic
Sondre «fibb0» Gjerde

Demise møtte regjerende mester Apeks i første runde, noe som ble et tap. Nyborg sier at sesongen ikke har gått helt på skinner, men regner med at ting bare blir bedre.

– Sesongen har startet litt tregt. Vi møtte jo Apeks i første runde, det var jo en utrolig tøff kamp på mange måter, med tanke på at vi kom inn i første runde delvis som en miks. Vi kommer jo helt klart sterkere tilbake mot dGamers, der vi leker oss til tre lette poeng. Så får vi bare se hvordan det går videre herfra.

Nyborg føler seg rimelig sikker på sluttspill, selv med minimal innsats.

– Nivået er jo ikke kjempehøyt i høst, så ser jo for meg at vi fint kan havne blant de fire beste om vi legger inn litt trening, så kommer vi nok oss til sluttspillet.

Med en litt treg start, står fortsatt Riddle og Nordavind på motsatt banehalvdel senere i sesongen. Det bekymrer ikke Nyborg nevneverdig.

– Jeg er ganske sikker på at vi kan ta poeng mot Riddle, det er ikke så veldig mye forskjell nivåmessig mellom lagene i ligaen. Bortsett fra Apeks og Nordavind selvfølgelig. Jeg er mer skeptisk mot Nordavind, men jeg tror vi kan klare å ta poeng mot de også.

Les også
Apeks Rebels annonserer nytt lag

LES OGSÅ: – Vi ser kun på Apeks og Nordavind som tøffe motstandere

Forventer seier

Kristian «Microvan» Nyborg og Demise forventer seier mot Celestial.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Nyborg tror det blir grei skuring mot mandagens motstander, Celestial.

– Jeg er ganske sikker på at vi henter inn tre poeng på mandag. Det er klart de har et par som skyter greit, men det er jo ikke veldig mye erfaring i stallen til Celestial. Vi får se om de klarer å skaffe seg noen runder mot oss, forteller Nyborg.

I helgen ble Starladder Berlin Major avsluttet. Major-turneringene er et høydepunkt både for spillere og seere, og derfor var det naturlig å spørre Nybord hva han syntes om det som skjedde.

– Synes det har vært en veldig god major, veldig overrasket over Avangar som klatret seg hele veien til finalen med noen sterke kamper. Alt i alt så var det vel egentlig som forventet, Astralis spiller jo som alltid utrolig imponerende, så har de virkelig fått vist noen skikkelige muskler denne majoren. «Jkaem» gjør en kjempegod major egentlig, med gode kamper mot Faze og G2. De var litt litt uheldige mot Avanger til slutt, men alt i alt så syntes jeg han gjør en god turnering.

LES OGSÅ: «Jkaem» og Renegades knuste Ence - klare for semifinale

Har gått som forventet

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Igor «MACKO» Macko
Even «ev1» Storslett
Anders «savvy» Sundet
Johann «Saasinho» Saasen
Jørgen «phoRZE» Pettersen

Jørgen «Phorze» Pettersen i Celestial sier at laget hans har gjort forberedelser, men også fulgt med en del på majoren.

– Vi har som vanlig bare trent og gått litt mer i dybden på kart vi vil ha i kartutvalget vårt. Vi har sett litt på demoer og majoren for å prøve å gå litt mer inn på hvordan vi vil spille fremover. Har jobbet en del med terroristsiden vår også, siden vi hadde en fæl opplevelse mot Nordavind der. Vi har ikke fått trent så mye som vi ønsker, men det kommer seg med tiden.

Selv om laget står uten poeng så langt, er ikke Pettersen særlig bekymret for dette enda.

– Vi er strengt tatt bare to kamper inn, og det har egentlig gått litt som forventet. Vi har laget et mer langsiktig prosjekt, og tar som sagt den sesongen her litt med en klype salt, målet er stort sett å beholde plassen, samt og få trent hardt inn til neste sesong, sier Pettersen før han legger til.

– Sånn sett så er vi vel fornøyd så langt. Veldig kjipt å ryke mot Stabæk Momentum, når vi i bunn og grunn skulle hatt med oss tre poeng derfra. Vi kastet bort mange runder, noe vi har blitt bedre på å luke ut i trening.

Celestial er en av fem lag som kjemper om sluttspillplassene. Pettersen forteller litt om hva han mener må til for å komme dit.

– Det som må til er vel egentlig og bare fortsette i å forbedre seg. Vi har fem spillere med samme syn på hvordan vi vil spille fremover, vi har god kjemi og har det morsomt sammen. Vi lærer for hver dag vi trener, så for at vi eventuelt skal kunne nå sluttspill så er det viktig at vi får poeng mot Demise, og ikke roter bort poeng mot de antatt dårligste lagene. Trur det kan bli en jevnere sesong enn folk flest tror.

LES OGSÅ: – «Phorze» vet selv hvor dumt det høres ut

Må spille sitt eget spill

Jørgen «Phorze» Pettersen sier at laget må spille sitt eget spill.
Celestial Gaming

Nøkkelen mot Demise blir i følge Pettersen å spille sitt eget spill.

– Demise har også en ganske fersk lagoppstilling. Sett bort fra at «Microvan», «fibb0» og «envi» har vært sammen siden de forlot meg til for å gå til Demise. Men alt i alt så tror jeg egentlig det kommer til å bli en ganske jevn kamp, det kan gå begge veiene. Satser på at vi skal klare å ro i land seieren. Går også inn i den her kampen med null respekt, og fokuserer heller på eget spill.

Også Pettersen fikk med seg reisen til «Jkaem» i majoren. Pettersen spilte sammen med nordmannen i årsskiftet 2013-2014, og synes det er stort å se sin tidligere lagkamerat på toppnivå.

– Har sett en del, men ikke hele kamper. Fikk dessverre ikke med meg matchen til Joakim i semifinalen, men det er utrolig fett at min gamle lagkamerat kom seg såpass langt i majoren. Han spilte veldig bra frem til semifinalen, så det er absolutt mye bra å ta med seg videre. Han har alltid vært hardtarbeidende, og alltid hatt rått talent. Jeg er ikke så overrasket over at han har kommet så langt som han har, avslutter Pettersen.

LES OGSÅ: Renegades og «Jkaem» ute av majoren

Siste fra forsiden