Counter-Strike: GO / WESG

.no er ett steg nærmere hovedturneringen til WESG

Spiller mot våre finske naboer om en plass i kvartfinalen og billett til hovedturneringen i Kina.

Ruben «RUBINO» Villarroel og resten av .no er klare for sluttspillet i Kiev.
Starladder

Norges representanter i den europeiske kvalifiseringen til WESG gikk på en smell tidligere i kveld, mot russiske .Russia. Ettersom russerne slo bulgarske BPro Gaming like etterpå, var nordmennene kun en seier unna å sikre seg en plass i turneringens sluttspill.

.NO BESTÅR AV:

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Joakim «jkaem» Myrbostad
Ruben «RUBINO» Villarroel
Bjørn «Skurk» Maaren
Pål «Polly» Kammen

Nordmennene grep muligheten til å komme ett skritt nærmere en plass i kvartfinalen, samt en sikret plass i WESG Worlds, og vant selvsikkert mot BPro Gaming på det velkjente kartet Dust2.

Jevnt fra start

De norske spilleren virket ikke særlig påvirket av tapet tidligere på kvelden, og gikk hardt ut fra start fra Terrorist-siden. Det aggressive spillet betalte seg, og .no stakk av med en ledelse på tre runder. Den norske ledelsen så ut til å vekke det bulgarske laget, som tok fire kjappe runder for å jevne ut stillingen.

DISSE SPILTE FOR BPRO GAMING:

Vis mer

Nikolay «niki1» Pantaleev
Teodor «psycho» Dimov
Nikola «NK4Y» Radushev
Valuntine «xek» Dinev
Emiliyan «spyleadeR» Dimitrov

De påfølgende rundene gikk frem og tilbake mellom lagene, med bulgarerne i føringen. Det tok spillerne på .no hele elleve runder før det virket som om de fant flyten igjen, i det de overraskende nok vinner den tolvte runden uten rifler i laget.

Bulgarerne klarte likevel å ta tilbake kontrollen som Anti-Terrorister, og første halvdel av kampen endte på stillingen 9-6 i bulgarernes favør.

Mer overbevisende i andre halvdel

Norges representanter gikk selvsikre ut i andre halvdel som Anti-Terrorister, og vant den første pistolrunden. Dette førte til en økonomisk fordel for laget, som de klarte å utnytte. I andre runde sikret Joakim «jkaem» Myrbostad seg en plass i kampens høydepunkter, i det han forsvarte bombeplass B alene mot fire Terrorister.

Nordmennene klarte å flyte på den gode starten utover kampens andre halvdel, og sikret seg hele syv runder før bulgarerne klarte å klore til seg en rundeseier. Tross noen småfeil som resulterte i et par runder til bulgarerne, spilte .no overbevisende godt som Anti-Terrorister. Kampen endte med komfortable 11-16 i nordmennenes favør.

Med seieren i lomma, ender Norges representanter på en andreplass i gruppa, som gir laget et bedre utgangspunkt når de må ut i kampen om en plass i kvartfinalen.

Slik endte nordmennenes gruppe

LagKamperSeireTapPoeng
.Russia4 3 1 9
.Norway4 3 1 9
Virtus.Pro 4 2 2 6
BPro Gaming4 1 3 3
Guerilla Method 4 1 3 3
Les også
Bifrost kan ta seg til toppen av Telia Masters

Nordisk kamp om en plass i kvartfinalen

DISSE SPILLER FOR IGAME.COM:

Vis mer

Lasse «ZOREE» Uronen
Saku «SAGGERTON» Jokinen
Slaava «Twista» Rasanen
Sami «xseveN» Laasanen
Eetu «sAw» Saha

For å kvalifisere seg til sluttspillets kvartfinale, samt sikre seg en plass i WESG-turneringen som finner sted i Kina, er Norges representanter nødt til å slå finske iGame.com. De finske spillerne har ved flere anledninger deltatt på norske arrangement, og stiller med den samme lagoppstillingen som de hadde under King of Nordic i Stavanger. Det finske laget endte på tredjeplass i sin gruppe, bak danske Dignitas og svenske Epsilon.

Nordmennenes kamp spilles lørdag 8. oktober, klokken 09:30. Oppgjøret sendes direkte via en av Starladders offisielle kanaler.

Dersom .no vinner kampen mot finnene, venter polske Kinguin i kvartfinalen. Kvartfinalen går av stabelen senere på dagen, klokken 12:45.

Siste fra forsiden