Counter-Strike: GO / WESG

.no havnet i gruppe med Virtus.Pro

I dag begynner den europeiske kvalifiseringen til WESG.

Adela Sznajder/DreamHack

World Electronic Sports Games ser ut til å bli et av høstens aller største e-sportarrangement. De kan skilte med en samlet premiepott på over 30 millioner kroner i den internasjonale finalen som fordeles på turneringer i spillene Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, Dota 2 og StarCraft II. 7 millioner av disse er øremerket Counter-Strike.

SE KAMPEN: Den første kampen kan du se klokken 15:15 »

Reisen mot Kiev

Det var .no som vant den norske kvalifiseringen, med spillere som Håvard «rain» Nygaard, Joakim «Jkaem» og Ruben «RUBINO» Villarroel. Disse spiller vanligvis for FaZe Clan og Team Dignitas.

Ruben «RUBINO» Villarroel er en av spillerne i .no. Til vanlig spiller han i Dignitas.
Adela Sznajder/DreamHack

I helgen må de norske representantene spille den europeiske finalen som arrangeres i Kiev denne helgen. Her kan de stikke av med 250 000 kroner og billett til den internasjonale finalen i Shangai i Kina.

– Vi ser på sjansene som god for å kvalifisere oss, men hvem vet. Vi har ikke trent noe spesielt, men vi vet at vi har de individuelle ferdighetene til å slå de fleste, forteller Villarroel til Gamer.no.

Fin gruppetrekning for nordmennene

Gruppespillet begynner torsdag klokken 15:15 for det norske laget. Da skal de spille mot serbiske Guerilla_Method. Litt senere har de en tøff kamp mot polske Virtus.Pro, som er et av verdens beste Counter-Strike-lag og en klar favoritt i gruppen.

GRUPPE C

Vis mer

Virtus.Pro
.Russia
.Norway
BPro Gaming
Guerilla_Method

– Vi frykter ingen. Virtus.pro er faktisk det eneste laget vi hadde selvtillit mot når vi spilte i LGB og London Conspiracy.

– Så dere ser mulighetene til å slå polakkene?

– Ja, vi ser mulighetene til det, men det blir ikke lett. Vi forventer ikke å slå de, men alt er mulig.

Laget har ikke hatt anledning til å trene sammen før turneringen, så forberedelsene har vært minimale. De er avhengig av enkeltmannsprestasjoner om de skal kunne komme seg videre til hovedfinalen.

Les også
Disse spillerne må du vurdere til Fantasy-laget ditt

– Vi har spilt totalt tre kamper sammen før turneringen. Det har ikke vært tid fordi både jeg i Dignitas og de to i FaZe Clan har hatt et travelt tidsskjema, avslutter Villarroel.

Oversikt over nordmennenes kamper

KlokkeslettLagStream
Torsdag: 15:15.Norway vs Guerilla_MethodStarladder 11
Torsdag: 16:30 Virtus.Pro vs .NorwayStarladder_CS_en
Fredag: 18:00.Russia vs .Norway
Fredag: 20:30.Norway vs BPro Gaming

Starttidspunktene står i norsk tid, og kan forandres av diverse omstendigheter underveis i arrangementet.

Siste fra forsiden