Omaken kjøper Heroic

«Noobwork» og Omaken kjøper et av verdens beste CS:GO-lag

Heroic blir den nye satsningen etter at Omaken hentet 150 millioner kroner fra investorer.

Joachim «Noobwork» Haraldsen og Heroic-kaptein Casper «cadiaN» Møller fra Heroic.
Heroic/Omaken

Norske Omaken Sports kjøper opp det danske Counter-Strike: GO-laget Heroic fra Seranades Global Inc. Laget var blant verdens beste i sporten mot utgangen av 2020. Det forteller organisasjonen til Gamer.no.

Oppkjøpet kommer i kjølvannet av at den norske e-sportklubben sikret seg 150 millioner norske kroner i en emisjon, etter å ha blitt verdsatt til 50 millioner kroner i prosessen. Emisjonen skal være den største investeringsrunden som er gjort i norsk e-sport til dags dato.

Heroic blir klubben utad videre

Heroics CS:GO-lineup.
Heroic/Omaken

Heroics Counter-Strike: GO-lag har hatt en rekke gode plasseringer de siste årene, og regnes blant de bedre. Høsten 2020 presterte laget på topp, med en førsteplass i ESL One: Cologne, samt en førsteplass i DreamHack Open Fall 2020.

Den nyoppkjøpte klubbens første turnering under det nye eierskapet blir allerede denne uken, når de deltar i IEM Katowitce 2021 mot lag some Faze, Vitalis, G2 og Astralis.

– Det er fantastisk. Vi har jobbet med Heroic i flere år, og det har ikke alltid vært bare enkelt. Vi er glade og stolte over å bli en del av Omaken, en organisasjon som har en fantastisk visjon som vi deler, forteller sportslig leder for både Omaken og Heroic, Erik Askered til Gamer.no.

Sportslig leder for Omaken og Heroic, Erik Askered.
Heroic/Omaken

For øyeblikket er det ikke snakk om å gjøre endringer på laget, men Omaken Sports-grunnlegger Joachim «Noobwork» Haraldsen forteller til Gamer.no at oppkjøpet fører med seg noen formelle definisjoner mellom de to.

– Omaken Sports vil nå være et investeringsselskap inn mot sektoren hvor Heroic er vår e-sportsatsning. Det betyr at vi setter PUBG-laget vårt og SimRacer-laget vårt under Heroic og bygger Heroic videre som en organisasjon for flere spill, forteller Haraldsen.

Skal bli ledende i Norden

Ambisjonen videre nå er å bygge et verdensledende e-sportbrand og en organisasjon som innen slutten av 2023 skal være representert i åtte til ti spill. Fokuset skal være på Norden, og målet er å ha en nordisk organisasjon som trekker til seg talenter på tvers av Danmark, Finland, Norge og Sverige.

DISSE SPILLER FOR HEROIC

Vis mer

Martin «stavn» Lund
Johannes «b0RUP» Borup
Casper «cadiaN» Møller (kaptein)
René «TeSeS» Madsen
Nikolaj «niko» Kristensen

– Vi ser for oss å komme på nivå med Team Solomid og Team Liquid, og til og med gå forbi dem. Men man må ta et steg av gangen, sier han.

Les også
Bifrost kan ta seg til toppen av Telia Masters

Grunnen til at Heroic og Omaken ser mot Norden er fordi de anser regionen som kommersiellt attraktiv. Kun Tyskland ligger over de fire samlede nordiske landene på attraktivitetsskalaen for økonomiske interesser, ifølge dem.

I fjor prøvde Omaken Sports å kjøpe seg inn i den koreanske League of Legends-ligaen LCK, men endte opp med å ikke få innpass. For øyeblikket er det kun Heroic-oppkjøpet som er spikret, men Haraldsen forteller at de fremdeles ser på en inngang inn mot League of Legends, i tillegg til andre spill.

– Vi skal bygge bredden i organisasjonen. Emisjonen gjøre det mulig for oss å rekruttere, få med talentene og også se mot streaming og influencere for å bygge merkevaren videre, sier han.

Omaken Sports startet opp i begynnelsen av 2020, da YouTuberen Joachim «Noobwork» Haraldsen stiftet selskapet. Klubben har til nå satset mest på å hevde seg i toppen i Playerunknown's Battlegrounds, og hadde flere gode plasseringer i løpet av stiftelsesåret.

Klubben fikk en sterk begynnelse med andreplass i sin første turnering, men røk på en nedtur da laget ikke klarte å kvalifisere seg til storturneringen PGS. Senere har de tatt en førsteplass i PUBG Pro Sessions i august, samt havnet på åttendeplass i den offisielle ligaen PUBG Continental Series.

Siste fra forsiden