Nordamerikansk på topp i tidenes største PUBG-turnering

De norske håpene nådde ikke helt opp denne gangen.

PUBG Corp.

Årets første internasjonale PUBG-turnering kom i mål i helgen, etter flere uker med kamper. Til slutt var det nordamerikanske Soniqs som klatret til helt til topps, mens våre norske håp havnet et stykke utenfor pallen.

Nytt format

(Video: PUBG Esports)

PUBG Global Invitational.S 2021 inviterte 32 av verdens aller beste lag til en ny og annerledes PUBG-turnering i Sør-Korea. Fra begynnelsen av februar til slutten av mars kjempet lagene hver uke om å ta seg videre til ukentlige finaler. Kun seier i en kamp var nok til å sikre avansement, som igjen garanterte lagene en bit av premiepotten på over 60 millioner kroner.

For våre norske håp – Ludvig «Aitzy» Jahnsen fra Faze og Jim «Jeemzz» Eliassen fra Liquid – ble det mye opp og ned gjennom store deler av februar og mars. Begge var med å skape spenning da de så vidt tok seg videre til turneringens endelige finale, men verken Faze eller Liquid klarte å bedre sin posisjon nevneverdig.

«Aitzy» og resten av gutta i Faze havnet til slutt på 9. plass sammenlagt, mens «Jeemzz» og Liquid måtte ta til takke med 15. plass på tabellen. Ingen av dem kunne gjøre noe med Soniqs, som vant den siste uka og rasket med seg over 11 millioner kroner i premiepenger.

PUBG Global Championship-sesongen ruller nå videre, med flere arrangementer fremover. PCS 4 går av stabelen i juni, etterfulgt av PCS 5 i september. Deretter avsluttes det hele med en større turnering mot slutten av 2021.