Telenorligaen Counter-Strike

Nordavind cruiset til serieledelse

– Vi har hatt mye fokus på å bli komfortable i våre nye roller og posisjoner, sier Haakon «Radifaction» Tholo.

Haakon «Radifaction» Tholo og Nordavind fikk det relativt enkelt mandag kveld.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK ENDTE RUNDE ÅTTE I TELENORLIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Celestial 2 - 0 Gamefraym
Demise 1 - 1 Byte
Apeks - Infurity
Stabæk Momentum 0 - 2 Ronin Horde
Riddle 0 - 2 Nordavind

Nest siste runde før seriespillet er over er unnagjort, og i hovedkampen mellom Nordavind og Riddle ble det aldri spennende. Nordavind, som like før kampstart hadde unnagjort hengekampen mot Gamefraym og vunnet 2-0, tok grep helt fra start og slapp aldri taket.

Nordavind vant faktisk alle fire kartene de spilte i sine to kamper 16-6, og sendte et solid budskap i retning rivalen Apeks.

Infurity ble også trukket fra ligaen på mandag, derfor gikk kampen mellom Apeks og Infurity ut. Den store overraskelsen i runden kom fra Ronin Horde, som sikret seg fra direkte nedrykk ved å slå sluttspillkandidat Stabæk Momentum 2-0. Gamefraym, som skulle møte Infurity i siste runde, gikk på tap og mister dermed plassen i 1. divisjon.

Se hovedkampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Gamer.no

Overrasket over Stabæk Momentum

Monsen tror siste runde blir jevn.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kommentator og selvutnevnt ekspert Tommy «TommyM» Monsen forteller at Ronin-resultatet overrasker han.

– At Byte og Demise spiller uavgjort er ikke så overraskende. Kjempeviktig for Stabæk Momentum at det ble uavgjort i den kampen, etter at de fikk problemer mot Ronin Horde. Stabæk Momentum har ikke fått ting til å stemme etter at «kSwitch» dro til Riddle. At de taper mot Ronin Horde er meget overraskende.

Før siste runde er det åpent om hvem som tar siste sluttspillplass, og om hvem som må ta den sure kvalifiseringskampen. Monsen tør ikke spå.

– Det blir veldig spennende inn mot siste runde. Mye kan skje i kampen om den siste sluttspillplassen og i kampen om å unngå kvalik. Jeg synes det er vanskelig å spå. Gamefraym har rykket ned, og sånn som Ronin Horde spilte mot Stabæk Momentum så er det også muligheter for å få med seg noe mot Celestial, avslutter Monsen.

LES OGSÅ: Kartrotasjonen endret i ny CS:GO-oppdatering

Les også
Norsemen Hkraft klinte til med sesongens beste PUBG-runde – tok ledelsen i Telialigaen

Sliter med å komme i gang

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Haakon «Radifaction » Tholo sier at de ikke ønsket å undervurdere Riddle.

– Riddle er et lag som vi ser på som et topp fire-lag i Norge og de kan fort gjøre skade mot alle lag i Telenorligaen. De har gode enkeltspillere og folk som kan mye. Vi spilte enkelt, uten for mange taktikker og vi spilte mye på at folk traff skuddene sine i dag.

Spesielt på Mirage så kom Riddle godt i gang, og så ut til å gjøre kampen mye jevnere enn den helt til slutt ble. Tholo forklarer hvorfor.

– Vi sliter egentlig med å komme i gang mot alle lag, men vi ender som regel opp med å slå hardt tilbake. Det tar kanskje noen runder før folk føler seg komfortable.

Haakon «Radifaction» Tholo og Nordavind fikk det relativt enkelt mandag kveld.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Han sier at mye av det laget har fokusert på i det siste handler om å få inn lagspillet og de nye individuelle rollene.

– Vi har hatt mye fokus på å bli komfortable i våre nye roller og posisjoner. Derfor ser vi på alle offisielle kamper som viktig trening og erfaring. I Telenorligaen spesielt så har vi lært oss å tilpasse oss forskjellige spillestiler de ulike lagene har. Noen spiller veldig fort og andre spiller veldig seigt, så det har vært en viktig erfaring å ta med videre.

Med sluttspillet i boks, og førsteplassen i sin egne hule hånd ser serielederen frem mot andre turneringer.

– Copenhagen Games er rett rundt hjørnet, og vi spiller også LOOT.BET Season 2 snart. Ellers blir det mye trening fremover.

LES OGSÅ: – Det hadde vært artig å fått førsteplass og kanskje valgt en uventet motstander

Tapte dumme runder

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Even «nafu» Leirvik (innbytter)

Christian «kSwitch» Lorange sier at han er fornøyd med starten, men at det etter det bare baller seg på.

– Vi startet bra på begge kart, men når vi gjør individuelle feil og taper runder vi bør vinne blir vi hardt straffet av et så godt lag som Nordavind. Når de merket at vi tapte dumme runder så gav de oss null respekt og kjørte over oss

Christian «kSwitch» Lorange sier at de er fornøyde med å være i sluttspillet.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Riddle er allerede sikret sluttspillplass, og Lorange møter gamleklubben Stabæk Momentum i siste oppgjør. Han gleder seg.

– Er jo veldig betryggende å vite at vi er sikret sluttspillplass. At Momentum blir knust så hardt av Ronin Horde er veldig merkelig, selv om de hadde en innbytter. Vi kommer bare til å bruke de få timene vi har sammen som et lag veldig effektivt, og spille vårt eget spill mot Momentum. De må ta poeng eller slå oss for å komme til sluttspillet så regner med at det blir en god kamp, avslutter Lorange.

LES OGSÅ: – Den runden er uten tvil det sykeste jeg noensinne har sett

Siste fra forsiden