Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

– Nordavind er fortsatt Norges beste lag i mine øyne

Vi har sammen med ekspertene vurdert lagene før sluttspillet i Telialigaen i Counter-Strike.

Hvem stikker av med trofeet og kan juble høyest etter søndagen?
Sindre Stien/Good Game

Sluttspillet i Telialigaen nærmer seg med stormskritt. Apeks, som vant det innledende seriespillet, fikk velge motstander og møter Stabæk Momentum i den første semifinalen søndag. Deretter følger Nordavind mot Riddle før det hele skal avgjøres. Får vi en ny drømmefinale mellom Nordavind og deres kryptonitt Apeks? Eller kan Stabæk Momentum og Riddle skape trøbbel for de to favorittene?

Onsdag ble det også klart at TV 2 sender sluttspillet på sine plattformer. Hele sluttspillet sendes i sin helhet gratis på TV 2 Sumo Fri, hvor man kan opprette en bruker gratis. Finalen i Counter-Strike sendes også på TV 2 Sport 2.

SENDESKJEMA COUNTER-STRIKE

Vis mer

Søndag 12. november:
12:00 - Apeks - Stabæk Momentum
15:30 - Nordavind - Riddle
19:00 - Finale

Se resten av oppsettet på Telialigaen sine nettsider »

Vi har i tradisjonen tro igjen forsøkt å spå utfallet av sluttspillet. Med oss har vi våre eminente kommentatorer Leon Andor «Landor» Karlsen og Tommy «TommyM» Monsen som vurderer de fire sluttspillagene. E-sportredaktør Mathias Hynne ønsket også å bidra med sin spådom, før du nederst til slutt finner en oversikt over hvilke lag vi tror vinner Telialigaen høsten 2019.

Se alle kampene i Counter-Strike på TV 2 Sumo søndag fra klokken 12:00 »

LAGENE FØR SEMIFINALEN: – Riddle er det eneste laget i seriespillet som burde slått oss 2-0

Apeks mot Stabæk Momentum: – Stabæk Momentum må ha en kjempedag

Andreas «dem0» Aslaksrud og Stabæk Momentum er igjen utfordrere med mer erfaring fra forrige sesong.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

I den første semifinalen møtes som nevnt Apeks og Stabæk Momentum. I følge ekspertene er dette den minst spennende semifinalen. Likevel er Stabæk Momentum en sesong eldre og fikk god lærdom forrige sluttspill da det var Nordavind som beseiret dem i semifinalen.

– Apeks er klare favoritter og Stabæk Momentum må ha en kjempedag om sluttresultatet skal bli noe annet enn 2-0. Apeks vant komfortabelt 16-7 og 16-9 da lagene møttes i seriespillet og jeg tror resultatet fort kan bli det samme når de møtes i helgen. Stabæk Momentum har selvfølgelig muligheter om de har dagen, Apeks starter litt treigt og kanskje også undervurderer dem litt. Sjansen for at Momentum får mer enn ett map er uansett liten, men vi kan jo håpe på at de leverer på sitt beste så vi får en så jevn kamp som mulig, sier Leon Andor «Landor» Karlsen.

Karlsens kommentatorkollega Tommy «TommyM» Monsen er imidlertid mer skeptisk til Stabæk Momentum.

– Åtte seiere og en uavgjort sier mye om at Apeks har sett meget bra ut i grunnspillet. De har kun avgitt poeng mot Nordavind, men har bortsett fra det sett bra ut. De er absolutt en utfordrer til å vinne hele Telialigaen. Momentum kvalifiserte seg som forventet til sluttspillet, men har ikke vært veldig imponerende i år. Jeg tror de kommer til å få det veldig tøft i semifinalen mot Apeks.

Resultattips: 2-0.

Nordavind mot Riddle: – Veldig overraskende at de har avgitt poeng i tre kamper

Les også
– Hver eneste gang jeg har spilt mot «Slegga» har han alltid gitt meg juling
Skal Nordavind og Håkon «hallzerk» Fjærli endelig hente hjem tittelen?
Sindre Stien/Gamer.no

Nordavind mot Riddle ser på papiret ut som en langt jevnere semifinale, etter at Riddle nesten snøt Apeks for finaleplassen forrige sesong. I seriespillet endte det med poengdeling hvor Riddle spilte veldig bra en periode.

På tross av varierende resultater innenriks har Nordavind vist seg fra en langt bedre side internasjonalt. Karlsen mener de derfor fremdeles er Norges beste lag.

– Nordavind mot Riddle er en potensielt jevnere semifinale, men fortsatt med en ganske klar favoritt. Nordavind skal ta dette oppgjøret åtte av ti ganger, men kan gå på en smell som de gjorde i seriespillet. Da endte oppgjøret 1-1 hvor Riddle så veldig overlegne ut på Inferno. De møter nok et Nordavind-lag som er betydelig mer skjerpa i sluttspillet. Nordavind er fortsatt Norges beste lag i mine øyne og Riddle må vise seg fra sin aller beste side og ha litt stang inn, så får vi se om det holder.

Monsen på sin side stiller seg likevel spørrende til de tre kampene Nordavind har avgitt poeng denne sesongen.

– Det er veldig overraskende at Nordavind har avgitt poeng i tre kamper i grunnspillet. Forhåpentligvis for Nordavind så vil deres rutine gi de en ekstra fordel inn mot sluttspillet. Riddle: Vært veldig varierende, men har vært veldig god når de først har vært god. Kommer til å få det steintøft i semifinalen mot Nordavind, men har en mulighet om de er påskrudd, avslutter Monsen.

Resultattips: 2-1.

Tror på Apeks mot Nordavind. Er tiden inne for revansje?

Leon Andor «Landor» Karlsen står alene i sin spådom.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Samtlige av oss «spåkoner» tror på en ny finale mellom Apeks og Nordavind, men det er bare en av oss som holder en knapp på den regjerende seriemesteren. Det ligger an til å bli nok et høydramatisk oppgjør som går hele veien ut, noe som ble understreket av poengdelingen i seriespillet.

– Jeg tror Apeks mot Nordavind blir finalen og i så fall blir dette drømmefinalen for tredje sesong på rad. Det er Norges to beste lag og skal komme seg til finalen begge to. Vi som liker å kalle oss eksperter har tippa Nordavind i de to forrige finalene, men Apeks har trukket det lengste strået hver gang, så nå er jeg neimen ikke sikker på hva jeg skal forvente, forteller Karlsen og legger til.

– Nordavind gjør det sterkere mot internasjonal motstand, men sliter mer mot norske lag. Apeks har alltid hatt noen runder som de egentlig ikke skal vinne, hvor de har klart å trekke frem kaninen i hatten gang på gang mot Nordavind. Det er en vanskelig kamp å spå og det kommer helt an på hvem som har dagen og hvem som setter skudda sine i de rundene som har mest å si, avslutter Karlsen som denne sesongen er den eneste som tror på en ny tittel for Apeks.

Mathias Hynne mener Apeks mister mye uten Anders «aNdz» Kjær.
NRK Sport

– Jeg tror Nordavind endelig beseirer Apeks etter to sure finaletap på rad. Apeks har mistet sin solide taktiske leder denne sesongen, selv om han er erstattet av en individuelt bedre spiller og en veldig god takisk leder i «akEz», så mener jeg et karakteren «aNdz» vil bli savnet på scenen. Motivatoren og den store drivkraften bak klubben helt siden den het Temp er ikke lenger på serveren, og det tror jeg vil bli merkbart både for publikum og lagene. Kampen vil bli ekstremt jevn, og jeg tror det tredje kartet ender opp på overtid, før luften går ut av ballongen for Apeks og de kapitulerer, sier e-sportredaktør Mathias Hynne.

Resultattips: 1-2.

Spådom av:«Landor»«TommyM»MathiasKristian
1. plass:ApeksNordavindNordavindNordavind
2. plass:NordavindApeksApeksApeks
3./4. plass:RiddleRiddleRiddleRiddle
3./4. plass:Stabæk MomentumStabæk MomentumStabæk MomentumStabæk Momentum

Siste fra forsiden