Nordavind vant Telenorligaen Våren 2018 - Rocket League

Nordavind er Rocket League-mestere for andre sesong på rad

Razzle Dazzlers luktet på sjokkseier, men Telenorliga-trofeet blir værende.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien

DISSE SPILTE FOR THE RAZZLE DAZZLERS

Henrik «Versace» Hansen
Aleksander «Phocaz» Jensen
Mads «Maadzz» Gjelsten

Nordavind kan juble etter sin andre Telenorliga-triumf på rad.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nordavind har forsvart sin Rocket League-tittel i Telenorligaen, med en 4-1 seier over The Razzle Dazzlers i lørdagens finale. Vi kom overraskende nære et aldri så lite sjokk i sluttspillet, men det ville seg ikke for Razzle, som tidligere på dagen hadde danket ut forhåndsfavoritt Team Bjønnsk.

Tormod «Reganam» Lien, Jørgen «Jwols» Olsen og kaptein Øystein «etreX» Antonsen Larsen har dermed alle vunnet ligaen to ganger. Førstnevnte vant med Team Bjønnsk for et år siden, mens «Jwols» og «etreX» var begge med på Nordavind-seieren i høst.

Gutta rasker med seg 12 000 kroner i premiepenger, og kan nok en gang kalle seg Norges beste Rocket League-lag.

Glad for å unngå Team Bjønnsk

Det ble en litt annerledes oppladning til sluttspillet enn hva Nordavind har blitt vant med de siste månedene. For det første måtte laget tåle å ikke være forhåndsfavoritter, og for det andre gjorde en syk «etreX» at laget ikke fikk trent så mye som ønskelig. Heldigvis for Nordavind ble det riktignok ikke noe problem denne gangen:

– Jeg har slitt med sykdom, så vi har ikke spilt i nærheten av så mye som vi burde. Noen ganger hjelper det med en pause, og jeg synes vi har spilt bedre nå enn vi har gjort mange ganger tidligere. Tydeligvis hadde vi godt av en pause denne gangen, fortalte «etreX» til Gamer.no etter kampen.

På veien mot seier fikk Nordavind uventet hjelp fra Razzle Dazzlers, som tok seg av Team Bjønnsk. «etreX» sier han var ganske glad for å unngå serielederen, som inntil sluttspillet hadde gått ubeseiret gjennom hele sesongen:

– Jeg satt under den andre semifinalen og håpet på at vi ikke skulle møte Team Bjønnsk. Det gir oss litt mindre press på en måte, det at de har røket ut. Det var liksom forhåndsfavoritten, og hvis vi ryker ut er det ikke så ille for da har noen andre allerede gått på en skrell. For oss ble det bare mindre press, og i tillegg møtte vi en finalemotstander som er på et lavere nivå.

Nordavind viste klasse

Til tross for at Razzles på papiret stilte klart svakere i finalen ble det en nervøs start for begge lag. Etter hvert fikk Nordavind imidlertid mer og mer kontroll på kampen, og en scoring på åpent mål startet et regelrett målkalas for mesteren, som vant de to første kampene ganske komfortabelt 4-1 og 4-0.

Razzle kom seg riktignok bedre og bedre med for hver kamp, og i oppgjør nummer tre fikk de endelig lønn for strevet. «Maadzz» og «Phocas» førte an med to mål hver, og en raskere og mer aggressiv spillestil gjorde susen i en 3-5 seier.

Razzle Dazzlers kjempet til det siste, men klarte ikke å overraske igjen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
Se opp for disse spillerne under Telenorliga-sluttspillet

Mens Razzle omsider fikk angrepet på stell virket gutta aldri helt trygge bakover. Nordavind vet å straffe feil, og i den fjerde kampen var de tilbake til vante takter. Begge lag prøvde seg litt forsiktig frem innledningsvis, men det tok ikke lang tid før Nordavind fikk gjort justeringene som var nødvendige for å hamle opp med Razzles nye taktikk.

Med nok en 1-4 seier var Nordavind bare én kamp unna å få heve trofeet for andre sesong på rad, men Razzle ville slettes ikke gi seg uten en fight. Det femte møtet ble uhyre jevnt, og det skulle ta flere minutter før vi fikk det første målet. Til slutt var det Razzle-kaptein «Versace» som fikk klinket ballen i krysset, og tente med det nytt håp for laget sitt.

Er det noe vi har lært av de to siste sesongene er det imidlertid at når det gjelder som mest er Nordavind alltid sterkest. Med under et minutt igjen satte «etreX» inn utligningen, og sendte kampen ut i ekstraomganger. På overtid var det like jevnt, men Nordavind viste klasse og tok til slutt en velfortjent seier:

– Det var spenning i kampen, men jeg føler hele tiden at vi bør vinne. Og det gjorde vi med ganske grei margin, sa en storfornøyd «etreX» etter kampen.

«etreX» kan ha spilt sin aller siste kamp for Nordavind, og vil trolig ta over som trener for laget.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kanskje var det passende at det nettopp var kapteinen som scoret de to siste målene, da han med stor sannsynlighet gir seg etter denne sesongen. Like før Nordavind fikk heve trofeet på scenen, fortalte «etreX» at han trolig tar på seg rollen som trener og manager for laget videre:

– Hvis Nordavind vil ha meg så gjør jeg det. Og det tror jeg de vil, bekreftet han overfor Gamer.no etter kampen før han delte sine tanker om å putte nok et mesterskap i lomma:

– Det føles skikkelig godt. Det er også en bra avslutning, hvis det blir sånn at jeg gir meg her. Et dobbelt seriemesterskap er midt i blinken, avsluttet kapteinen lurt.

Veien til finalen

Tidligere på dagen ble Rocket League-Norge nærmest snudd på hodet, da Team Bjønnsk ble slått ut av The Razzle Dazzlers. Sistnevnte virket råsterke rett fra start, og vant de tre første kampene. Med en fot i graven begynte Team Bjønnsk endelig å spille som vi vet de kan, og «Sniper», «Al Dente» og «Didris» lekte seg til seier i de neste tre rundene.

DISSE SPILTE FOR TEAM BJØNNSK

Vis mer

Martin «Sniper» Wiulsrød
Casper «Al Dente» Vissing
Håkon «Didris» Paulsrud

DISSE SPILTE FOR BAMBLE DREAMTEAM

Jonas «Lemon» Roald
Simen «miize» Antonsen
Marius «Kileak» Johansen

Da alt pekte mot at forhåndsfavoritten skulle ta seg til finale våknet plutselig Razzle opp igjen i den syvende og avgjørende kampen. «Phocas» scoret først et lekkert mål før «Maadzz» doblet ledelsen. Team Bjønnsk satset alt og fikk etter hvert en redusering. Gode forsvarsprestasjoner og medgjørlige målstenger hjalp imidlertid Razzle med å sikre sjokkseieren.

Dagens andre semifinale gikk mer etter manuset, selv om vi absolutt fikk spenning her også. Bamble DreamTeam presset Nordavind hele veien, og åpnet med å vinne 1-0 i første kamp. Høstens Telenorliga-mester leverte varene i neste runde, men en scoring fra «Lemon» i det tiden gikk ut sørget for sluttspillets første periode med tilleggstid.

Da «Reganam» etter hvert fikk banket ballen i mål satte det tonen for resten av semifinalen. Nordavind vant de to neste med flott samspill, før Bamble forlenget matchen med en fin seier i femte kamp. Nærmere kom ikke «Miize» og kompani, og de måtte til slutt se seg slått av et Nordavind som var hakket for rutinert.

Siste fra forsiden