Telialigaen - League of Legends

Nordavind er seriemester i League of Legends

Nordavind sikret seg sin andre strake Telialigaen-tittel i League of Legends etter å ha beseiret Viking 3-2 i finalen.

Nordavind er seriemester nok en gang i League of Legends.
Sindre Stien/Good Game

Det skulle bli en drømmefinale mellom to av landets klart beste League of Legends-lag søndag ettermiddag da Viking og Nordavind skulle gjøre opp for tittelen i Telialigaen. Det var litt av en finale vi skulle bli servert.

DISSE SPILTE FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)

Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Nordavind åpnet kampen sterkt, og vant den første kampen ganske enkelt. Det ble rett og slett enveiskjøring for laget fra Oslo. I den andre kampen var Viking mye mer påskrudd, og ga Nordavind vesentlig mer kamp, selv om det var Nordavind som skulle gå av med seieren og opp i 2-0.

I kamp tre var Viking der vi husket dem fra sesongen. Heltevalget gikk vesentlig bedre for laget fra Stavanger, og man fikk se det ute på kartet. Kampen startet dog med at Håkon «Koolberg» Solberg glemte å kjøpe start-utstyr. Eller gjorde han? Svaret får vi aldri.

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Andreas «Weizor» Svanholm (Top)
Frank «Aesthetic» Norqvist (Jungle)
Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– Ingen kommentar til pressen, skriver «Koolberg» til Gamer.no

Det var uansett Viking som tok den tredje matchen, og tvang Nordavind over på kamp fire, og en siste mulig matchball før en eventuell avgjørende kamp fem. Og det skulle vi få da Viking også stakk av med kamp fire.

– Etter to tap ble vi enige om at det var på tide å stoppe dem fra å spytte oss i ansiktet med gode strategier. Vi gjorde store avvik fra vår originale plan, og det fungerte bra, forklarer Håkon «Koolberg» Solberg angående hva som ble gjort mellom kamp to og tre for Vikings del.

FEATURE: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

For Nordavind sin del handlet det om å beholde momentumet, men det gikk litt tapt etter en pangåpning på finalen.

– Vi prøvde å holde momentumet oppe etter to gode kamper, men vi endte opp med å gjøre en rekke feil som førte til at vi tapte de to neste kampene, forteller Mathias «Tide» Kruse, som for øvrig blir beskrevet på Twitter som «Telialigaens beste spiller denne sesongen» av sin manager.

Tidenes League of Legends-kamp i Norge?

Den siste og avgjørende matchen i Telialigaen-finalen vil ingen glemme med det første. Det var frem og tilbake hele veien. Viking fikk ett drap, Nordavind fikk ett drap. Nordavind stakk av med alle dragene, og fikk «Soul Drake», mens Viking startet med Baron, og senere fikk «Elder Dragon». De fulgte hverandre hele matchen.

Les også
Kan noen vippe Nordavind av tronen?
Julian «DogSledder» Nash mener det var tidenes kamp.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Dette gjaldt også i gull. Hver gang et lag stakk litt av, tok det andre laget igjen rett etterpå. De vant hver sine lagkamper. Det var umulig å vite hvem som kom til å stikke av med seieren, og selv kommentatorene Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland kommenterte flere ganger etter halvtimen var spilt at det var umulig å vite hvor det kom til å gå.

Til slutt falt brikkene på plass for Nordavind som fikk med seg Baron og Elder Dragon, og Viking hadde ikke mer å gi helt til slutt. En finale som sent vil bli glemt i Norge.

– Den siste kampen var den beste kampen jeg noen gang har castet, og er så utrolig klart eksempel på hvorfor jeg elsker dette spillet. Jeg mista faktisk helt hodet, og kan nesten ikke huske noe av det jeg sa de siste 20 minuttene av kampen siden den var så sinnsyk, forteller Julian «DogSledder» Nash.

LES MER: Gemini de nye kongene av Rocket League

Måtte be laget ta pause

Håkon «Koolberg» Solberg forteller at det var den mest intense kampen han noen sinne har spilt i League of Legends, og at han faktisk måtte be eget lag ta en pause midt i kampen for å ta en pust i bakken.

Håkon «Koolberg» Solberg skuffet over å ha tapt på målstreken.
Sindre Stien/Good Game

– Midt under kamp fem måtte jeg be laget ta en pause og puste med magen. Det er den mest intense kampen jeg har spilt, og Cloudsoulen (å ta fire drager red. anm.) gjorde underverker for deres ellers litt svake lagkomposisjon. Vi holdt stemninga oppe, og var ekstremt nære å ta denne serien.

Han legger ikke skjul på at han er skuffet over å ikke få med gullet hjem, spesielt når dem var så nære som dem faktisk vart til slutt.

– Det er selvfølgelig en skuffelse for et lag av vårt kaliber å ikke nå helt til topps, men det hadde vært samme låt på pipa til Nordavind om de ikke nådde helt til topps. Vi er skuffet over at vi blir robbet på målstreken, men vi er ikke misfornøyd med den ordinære sesongen.

LES MER: Apeks dominerte finalen og sikret seriemesterskapet

– Deilig å bevise at Nordavind fortsatt er best

Mathias «Tide» Kruse har vært med på å vinne og tape finaler for Nordavind. Denne sesongen har han vært blant de aller beste i ligaen.

– Jeg setter stor pris på lovordene, det er alltid hyggelig når arbeidet man legger inn i spillet blir sett og satt pris på.

Mathias «Tide» Kruse får skryt av sin manager etter opptredenen i helga.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Han beskriver rolig den siste og avgjørende matchen som «veldig mye frem og tilbake».

– Siste kamp var veldig mye frem og tilbake. Det var en spennende kamp hvor det var mange gode og dårlige plays fra begge lag. VI visste at hvis vi klarte å spille rundt styrkene våre så ville vi vinne kampen, og vi klarte heldigvis å holde hodet kaldt, og dra seieren i land. Det var mange nervepirrende kamper og jeg kunne ikke bedt om en bedre avslutning enn den siste kampen. Det var utrolig deilig å vinne på den måten og føle at man virkelig har gitt alt, sier han før han legger til.

– Det er deilig å vinne igjen, og bevise at Nordavind fortsatt er Norges beste League of Legends-lag, avslutter Kruse.

Siste fra forsiden