Telenorligaen – Rocket League

Nordavind har sikret seg en av Norges beste Rocket League-spillere

Laget har fått med seg «Reganam» og sikter nå mot internasjonal suksess.

Tormod «Reganam» Lien.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Natt til mandag snudde Nordavind nærmest opp ned på Rocket League i Telenorligaen, da laget sikret underskriften til Tormod «Reganam» Lien. «Reganam» har herjet for Team Bjønnsk – tidligere kjent som Kartoflerne – siden våren 2017, og regnes som en av Norges aller beste spillere.

Casper «Sacred» Sperrevik, til høyre, forlater Nordavind til fordel for «Reganam».
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Overgangen ble opprinnelig kunngjort av Nordavind-kaptein Øystein «etreX» Antonsen Larsen på Twitter. Der bekreftet han også at det er Casper «Sacred» Sperrevik som roteres ut for å gjøre plass for lagets nye spiller.

Satser internasjonalt

Til Gamer.no forklarer «etreX» at spillerbyttet i bunn og grunn skyldes Nordavinds ønske om å være mer konkurransedyktige utenfor Norges grenser. Laget har oppnådd stor suksess her hjemme, men har så langt ikke prestert på et ønskelig nivå i internasjonale turneringer:

– Vi har i lang tid har hatt litt problemer med sammensetningen av spillertyper i laget. Jeg tror ingen i laget følte at de klarte å prestere på sitt beste. I Rocket League har spillertyper og lagsynergi en veldig stor rolle. Man må passe sammen, og styrker og svakheter må utfylle hverandre. Internasjonalt mot gode lag ble vi gang på gang straffet for de samme tingene, og det var lite progresjon hos laget på disse områdene. Vi ble derfor enige alle sammen om at noe måtte gjøres i form av et spillerbytte, sier «etreX».

Etter å ha speidet i litt over en uke falt valget til slutt på «Reganam», og partene har nå kommet til enighet. Hovedpersonen selv sitter nemlig også inne med et ønske om å nå høyere opp på den internasjonale Rocket League-scenen:

– Den største motivasjonen er jo å prøve å komme til Rocket League Rival Series og Rocket League Championship Series (de to øverste ligaene i verden, journ. anm), som vi ikke hadde noen plan om å prøve på med Team Bjønnsk, forteller «Reganam» da vi tar kontakt med ham.

«Sniper», til venstre, må nå klare seg uten sin faste makker fra de to første Rocket League-sesongene i Telenorligaen.
Photographer: Fabian Fjeldvik

For 23-åringen veide ønsket om å realisere egne mål tungt, og etter å ha snakket med sine tidligere lagkamerater fant han ut at det å gå til Nordavind var det riktige valget.

– Vi støtter valget hans. På vårt Telenorliga-lag er det ingen kontrakter eller forpliktelser, og alle kan gjøre som de vil, sier Team Bjønnsk-kaptein Martin «Sniper» Wiulsrød på spørsmål om overgangen.

Ikke som mål å svekke motstanden

Ifølge «etreX» var det naturlig å se til en av sine sterkeste konkurrenter i Telenorligaen, nemlig Team Bjønnsk, da laget begynte å lete etter en ny spiller. Han påpeker imidlertid at målet på ingen måte har vært å svekke motstanden:

– At «Reganam» kommer fra vår vanskeligste motstander er i seg selv tilfeldig. Det er logisk nok kun fordi det er der noen av de beste spillerne i landet spiller. Jeg synes det faktisk er litt kjipt hvis de blir svekket av dette, vi trenger gode lag i Telenorligaen for å utvikle oss, sier han.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

At Team Bjønnsk blir noe svekket er nok uunngåelig, da gutta nå plutselig må hente inn en helt ny spiller. Det er imidlertid ingen hvem som helst som får jobben med å fylle de dype hjulsporene etterlatt av «Reganam». «Sniper» avslører nemlig at Team Bjønnsk har plukket opp «Sacred», så det blir med andre ord et direkte bytte mellom to av Telenorligaens store forhåndsfavoritter.

Hvem som tjener best på handelen får vi se etter hvert, men i mellomtiden setter vi nok en ring rundt 22. mars på kalenderen – datoen da Nordavind møter Team Bjønnsk i Telenorligaens femte runde.

– Det blir jo fort litt ekstra prestisje oss i mellom om den seieren, og da også litt ekstra spenning, kommenterer «Reganam» om kampen.

Les også: Rocket League-våren i Telenorligaen blir en svært jevn affære »

Siste fra forsiden